Adevărul despre riscul întreruperii furnizării apei calde și a căldurii la Ploiești (foto-documente)

Scris de: Glasul Ploiestean


Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, vine cu precizări importante, în vederea unei bune informări a cetățenilor municipiuluiu Ploiești, cu privire la contractul de furnizare a energiei termice.

Astfel, într-o postare pe un site de socializare, Bogdan Toader vine cu argumente și documente în urma cărora cere public primăriei Ploiești și totodată primarului Adrian Dobre să își asume responsabilitatea față de cei 120.000 de beneficiari ai sistemului public de termie din Ploiești.

„Având în vedere apariția în spațiul #public a unor informații care nu corespund realității privind contractul de furnizare a energiei termice în municipiul Ploiești, vin cu precizări în acest sens.

În primul rând, s-a vehiculat ideea că nu s-ar fi primit notificări privind o posibilă întrerupere a alimentării cu energie termică din partea operatorului, lucru care este complet eronat.

  1. Veolia Energie Prahova a somat Primăria Ploiești și Consiliul Judetean Prahova încă din luna septembrie a anului 2018 în legătură cu posibilitatea întreruperii furnizării energiei termice. La data de 14 septembrie 2018, Veolia Energie Prahova a transmis o notificare în care se arată că Veolia Energie Prahova este îndreptățită să notifice Concedentului încetarea contractului de Concesiune. Cu toate acestea – se preciza în notificarea din luna septembrie 2018 – pentru a nu afecta locuitorii municipiului Ploiești, în beneficiul cărora este furnizat serviciul public, Veolia Energie Prahova înțelege să asigure furnizarea serviciului public și în perioada sezonului de încălzire 2018-2019.
  2. De asemenea, o altă adresă transmisă de Veolia Energie Prahova în luna octombrie a anului trecut, arată că neajustarea tarifului – în condițiile unei creșteri a prețului gazelor naturale cu 30% din anul 2011, când a avut loc ultima majorare a prețului Gigacaloriei, arată că în lipsa susținerii financiare Veolia Energie Prahova se poate regăsi în orice moment în situația de a nu mai putea asigura furnizarea serviciului.
  3. Avizarea creșterii prețului Gigacaloriei de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei implică ajustarea la nivelul Consiliului Local Ploiești a tarifului, în caz contrar, Veolia Energie Prahova are dreptul de a chema în instanță Primăria Ploiești, acest lucru însemnând câștigarea unui eventual proces și, implicit, o recuperare a fondurilor care ar trebui să provină din creșterea tarifului.
  4. Elaborarea documentației pentru organizarea licitației este exclusiv în atribuția Primăriei #Ploiești. Caietul de sarcini și demararea tuturor procedurilor pentru încheierea unui alt contract de producere și furnizare a energiei termice sunt atribuțiile serviciilor specializate ale municipalității ploieștene.

Având în vedere toate acestea, solicit public primăriei Ploiești să își asume responsabilitatea față de cei 120.000 de beneficiari ai sistemului public de termie din Ploiești pentru gestionarea acestui sistem în integralitatea lui.

Consiliul Județean Prahova își arată disponibilitatea de a transmite cu titlu gratuit către municipalitatea ploieșteană unitatea de producție a energiei termice de la Brazi.

  

Distribuie asta:

One Reply to “Adevărul despre riscul întreruperii furnizării apei calde și a căldurii la Ploiești (foto-documente)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top