ALERTA! Amenintare cu BOMBA in Ploiesti, la Spitalul Judetean si Kaufland Nord! 150 de persoane au fost EVACUATE

Scris de: Glasul Ploiestean


UPDATE. Poliția Prahova anunță că s-au încheiat verificările și la Spitalul Județean de Urgență Ploiești unde, la fel ca în cazul supermarketului Kaufland, nu au fost găsite dispozitive explozive.

UPDATE: La această oră, 23:17, la supermarketul Kaufland s-au încheiat operațiunile de verificare, fără a fi depistate dispozitive explozive.  La Spitalul Județean continuă verificările.

Alerta cu bomba in zona de nord a Ploiestiului! In jurul orei 19:35, un barbat a alertat prin serviciul unic de urgenta 112 asupra existentei a doua bombe, la Spitalul Judetean din Ploiesti si la Kaufland Nord.

UPDATE: La cele doua obiective s-au deplasat echipaje de pompieri pentru asigurarea măsurilor specifice și o ambulanta SMURD.

UPDATE: 150 de persoane au fost evacuate din magazinul Kaufland.

Potrivit ISU Prahova, barbatul care a sunat la 112 nu mai raspunde la telefon. IJP Prahova confirma primirea apelului la 112 din partea unui barbat.

La Spitalul Judeţean, nu se vor evacua deocamdată pacienţii pentru că se ia în considerare că la mijloc este o farsă. În paralel, este cătuată şi persoana care a făcut anunţul.  

Potrivit Politiei, verificarea celor 2 locatii se face cu caine detectare dispozitive explozive, in exteriorul cladirii si cu dispozitive tehnice speciale, in interiorul cladirii

UPDATE: Supermarketul Kaufland a fost evacuat in totalitate.

UPDATE ORA 20:42. O autospeciala pirotehnica se deplaseaza in zona Kaufland pentru verificari. Totodata, autospeciala de accidente colective și calamități de deplasează la Spitalul Județean împreuna cu grupa operativa.

    

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, in cauza a fost intocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului.

Update ora 21: Pompierii militari au început montarea corturilor in parcarea Spitalului Judetean in eventualitatea in care se impune evacuarea pacienților.

Ora 21:30- 30 de persoane, apartinatori ai bolnavilor internati la Judetean, au fost evacuate. In curtea spitalului sunt montate doua corturi pentru evacuare.

Conform procedurii de interventie in astfel de situatii, spitalul nu va face obiectul evacuarii pacientilor si a personalului, verificarea efectuandu-se in etape, in functie de amplasament si sectoarele medicale existente, transmite purtatorul de cuvant al IJP Prahova.

Update: UPDATE. Prefectul județului, împreună cu șefii ISU, DSP, SRI, IPJ, conducerea Spitalului Județean și președintele Consiliului Județean se află în acest moment la spital. Deocamdată se fac verificări pentru a se stabili dacă e vorba de o farsă sau este ceva real. Reprezentanții primăriei Ploiești nu sunt prezenți.

stire in curs de actualizare

Preluare: ph-online.ro

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top