Amănunte mai puțin cunoscute despre situația tensionată de la TCE Ploiești

Glasul Ploiestean

Situația explozivă de la TCE Ploiești ar putea fi detensionată miercuri. Salariații care au participat la ședința Consiliului Local de marți se temeau de faptul că nu-și vor putea lua salariile din cauza datoriilor istorice pe care societatea de transport ploieșteană le-a acumulat, iar situația delicată părea de nedepășit.

Un prim pas către normalitate se va face, însă, miercuri. Datorită intervenției primarului interimar Cristian Ganea, angajații TCE își vor primi miercuri salariile, iar voință politică pentru rezolvarea problemelor există.

Liderul consilierilor social-democrați, avocatul George Botez, explică toată această situație în care s-a ajuns prin prisma unui management defectuos. “La TCE este o problemă delicată. Urmare a unui management defectuos în perioada 2007-2012 s-au acumulat datorii imense pe care actualul consiliu trebuie să le achite. Dar asta nu este o scuză pentru oamenii care lucrează acolo și nici pentru noi, cei puși să rezolvăm problemele. Prezenta lucrătorilor de la TCE în fața consiliului a fost binevenită. Sunt ploieștenii noștri și au dreptul la opinie. S-a spus lucrurilor pe nume. Oamenii își vor drepturile și s-au creat tensiuni deoarece viitorul societății este incert în condițiile în care nu se găsesc banii pentru acoperirea datoriilor istorice. Mâine la ora 9.00, împreună cu primarul interimar Ganea ne întâlnim la Primărie să găsim soluții. Unele pe termen scurt și altele pe termen lung, așa cum stă bine unui management responsabil. Cu tact și răbdare vom rezolva problemele. Înnoirea parcului auto al TCE este singura problema reală. Restul sunt de conjunctură. La final vreau să subliniez din nou ce am spus astăzi în consiliu: toate societățile primăriei sunt defectuos concepute. Sunt supradimensionate ca responsabilități și schemă și subfinanțate pentru ce li se cere. Consiliul ce va urma va trebui să reanalizeze eficiența unor astfel de structuri, iar echipa PSD Ploiești este pregătită să facă acest lucru. Nu poți face transport modern cu vehicule bune de dus la fier vechi și nu ai de ce să generezi astfel de tensiuni sociale. Dacă omul vine la serviciu, trebuie plătit la timp pentru ceea ce face și toata lumea este fericită!”, a declarat consilierul municipal Sorin George Botez, pentru faptdivers.ro.

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *