Astăzi se decide componența noului Guvern. PSD Prahova ar putea avea doi miniștri

Scris de: Glasul Ploiestean


Comitetul Executiv Naţional al PSD urmează să se întrunească astăzi pentru a discuta componenţa viitorului guvern, care va avea aceeaşi structură, respectiv 28 de portofolii, însă, după cum declara duminică seară Gabriela Firea, „cam o treime din guvern se va împrospăta”.

Numeroşi miniştri îşi vor păstra funcţiile şi în Cabinetul Dăncilă însă vor avea loc și schimbări.

Astfel, din surse apropiate PSD, discuţiile cu privire la schimbarea ministrului vor viza în principal ministerele Transporturilor, Turismului, Culturii, Dialogului Social şi pe cel al Fondurilor Europene, al cărui titular, Marius Nica, a demisionat vineri.

Ministrul  Dialogului Social, Gabriel Petrea, şi-ar putea pierde funcţia, acesta ar putea fi înlocuit de Ionuț Crețu din organizația PSD Prahova, fost consilier personal al lui Petrea în guvernul Tudose.

Exista posibilitatea ca și ministrul de Interne să sufere modificări, Carmen Dan să preia un alt minister, iar ministerul să fie preluat de social-democrata de la Prahova, deputatul Laura Moagher.

Postul de ministru al Transporturilor ocupat de Felix Stroe i-ar putea reveni lui Răzvan Cuc, care a mai deţinut această funcţie, sau lui Sorin Bota, fost secretar de stat în minister în mandatul lui Miron Mitrea.

În cazul Ministerului Fondurilor Europene, este vehiculat numele lui Eugen Teodorovici, susţinut de filiala Tulcea, judeţ pe care îl şi reprezintă în Parlament. Iniţial, acesta ar fi fost luat în calcul şi pentru Finanţe, însă este posibil ca actualul deţinător al portofoliului, Ionuţ Mişa, să rămână în funcţie.

Pentru Ministerul Culturii, deţinut de Lucian Romaşcanu, sunt discutate mai multe variante. Există voci din partid care susţin menţinerea acestuia în funcţie, însă este luată în calcul şi înlocuirea lui cu Ionuţ Vulpescu, cel care a mai deţinut acest portofoliu în Cabinetul Grindeanu. Site-ul stiripesurse.ro a dat ca posibilă nominalizarea actorului George Ivaşcu la conducerea acestui minister.

În ceea ce priveşte Ministerul Turismului, deţinut de Mircea Titus Dobre, numele viitorului titular încă se discută.

Alţi miniştri care ar putea fi înlocuiţi sunt Liviu Pop (Educaţie) şi Florian Bodog (Sănătate). Ministerul Educaţiei ar putea reveni Ecaterinei Andronescu, care a mai ocupat acest post, în timp ce pentru cel al Sănătăţii, unul dintre numele luate în calcul este cel al Rodicăi Nassar. La Ministerul Apelor, de unde ministrul Doina Pană a demisionat înainte de plecarea lui Mihai Tudose, a fost deja confirmat prin votul CEx Ioan Deneş. Rovana Plumb ar putea prelua postul de vicepremier fără portofoliu deţinut de Marcel Ciolacu.

Nu este sigur încă dacă lista Executivului va fi definitivată în urma discuţiilor de astăzi, negocierile cu şi între filialele PSD care revendică un post în Cabinetul Dăncilă fiind în desfăşurare.

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *