Bogdan Toader – 2 ani în fruntea judeţului Prahova, marcaţi de investiţii economice şi preocupare pentru sistemul sanitar

Scris de: Glasul Ploiestean


Astăzi, se împlinesc doi ani de când conducerea Consiliului Judeţean Prahova a fost preluată de Bogdan Toader, unul dintre tinerii politicieni ai judeţului care s-a făcut remarcat încă din vremea în care era un simplu membru al TSD.

La doi ani de la instalarea în funcţie, Toader se poate lăuda cu un portofoliu consistent din punct de vedere al investiţiilor şi proiectelor de dezvoltare, dar şi cu relaţia deosebită avută cu primarii din judeţ şi colegii consilieri.

De precizat este faptul că şedinţele de Consiliu Judeţean, spre deosebire de întâlnirile Consiliului Local, s-au bazat întotdeauna pe respect şi solidaritate fata de interesele cetăţenilor, diferenţele de opinie şi de culoare politică fiind tranşate amiabil, înainte de a se ajunge la conflicte publice.

În ciuda vârstei şi a faptului că este înconjurat de mulţi social-democraţi cu vechime în partid, Toader a reuşit să îşi atragă simpatia colegilor din PSD şi Consiliul Judeţean prin determinarea cu care a dus la bun sfârşit unele dintre cele mai importante proiecte judeţene.

Iată principalele realizări ale Consiliului Judeţean Prahova din ultimii doi ani, sub conducerea lui Bogdan Toader:

– în 2017 au început lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţe: S-au finalizat lucrările pentru secţiile de Cardiologie şi Boli Interne. Consiliul Judeţean Prahova a alocat bani pentru reparaţii capitale la Secţia Nord a Spitalului Judeţean

– s-au atras fonduri europene pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea şi recompartimentarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti.

– s-au reabilitat aproximativ 100 km de drumuri județene, s-a dat în folosință sensul giratoriu de la Blejoi și s-au modernizat drumurile județene neasfaltate DJ206-Talea și DJ 231- Pacureti-Gornet.

– s-a construit Stația de Tratare Mecano-Biologică a Deşeurilor Biodegradabile Ploieşti, parte din Masterplan-ul de Deşeuri al judeţului Prahova. Acesta fost realizat în proporţie de 80% în anul 2017, urmând a se finaliza în 2018.

– Muzeul Petrolului a fost transferat în patrimoniul județului Prahova. Aceasta înseamnă că după 14 ani de apartenenţă la compania privată Petrom – OMV el devine propietate de stat şi îmbogăţeşte patrimoniul judeţean cu obiecte considerate de tezaur.

– s-a deschis, și cu aportul Consilului Județean Prahova, la Vălenii de Munte cei „5 elefănței” cea mai modernă grădiniță cu creșă din Județ. Aceasta oferă servicii educaționale la standarde europene

– s-a acordat sprijin financiar de la bugetul Județului Prahova pentru Unitățile de Cult din județul Prahova, aparținând cultelor religioase din România, în valoarea totală de 700.000 lei

– în contextul împlinirii a 160 de ani de la înființarea primei rafinării de petrol din lume în Prahova, Consiliul Județean Prahova a fost gazdă și partener oficial al Forumului Internațional de Energie, manifestare de excepție organizată de Institutul Aspen.

Sursa: Ph-online.ro

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *