Cine administrează spațiul verde pe calea de rulare a tramvaielor?

Scris de: Glasul Ploiestean


Conform unui comunicat al SGU Ploiești postat pe pagina oficială de Facebook, societatea menționată nu are în administrare spațiul verde rezultat în urma modernizării căii de rulare a tramvaielor.

Astfel SGU Ploiești anunță locuitorii municipiului Ploiești că „În urma numeroaselor sesizări, primite din partea cetăţenilor, privind îndepărtarea vegetaţiei crescută în exces, din zonele aferente şinelor de tramvai, aducem la cunoştinţa opiniei publice că perimetrele respective nu se află în concesiunea societăţii noastre. Astfel, SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL nu are în atribuţii derularea de lucrări de tuns iarbă în zonele respective, acestea aflându-se în patrimoniul municipalităţii.”

Prin urmare, singura soluție ca zonele verzi din zonele șinelor de tramvai să prezinte un aspect plăcut este ca acestea să fie administrate de SGU Ploiești, singura societate care desfășoară operațiuni specifice pe raza municipiului Ploiești.

Contactat telefonic, directorul general al SGU Ploiești, Donald Constantin, a declarat următoarele:

„SGU Ploiești prestează activități specifice spațiilor verzi doar în baza contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de utilitate publică și pe bază de comandă de la R.A.S.P. (nr. Regia Autonom[ de Servicii Publice). Din punctul meu de vedere, SGU ar putea interveni, însă totul depinde de modul de gândire și de organizare al Primăriei municipiului Ploiești.”

14492537_702920503189866_4773273971336550045_n  green-tram-lines-gazon-linii-tramvai-700x336

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *