Colegiul Medicilor Prahova sare în apărarea doctorilor din spitalul județean Ploiești

de Glasul Ploiestean


Colegiul Medicilor Prahova susține doctorii din spitalul județean de urgență din Ploiești după vizita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care s-a arătat nemulțumită de condițiile oferite pacienților și lipsa de comunicare din UPU.

Comunicatul Colegiului Medicilor Prahova

Colegiul Medicilor Prahova este alaturi de membrii sai, profesionisti de inalta calificare la nivel judetean, medici in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, in incercarea lor de a rezolva deficientele organizatorice existente la nivelul unitatii, prin memoriul adresat conducerii Consiliului Judetean.

Respingem cu fermitate orice intentie de a transfera intreaga responsabilitate cu privire la situatia existenta la nivelul unitatii spitalicesti asupra corpului medical, constienti fiind ca medicii sunt cei care schimbă în bine, zi de zi, prin munca lor, viața miilor de pacienți care trec pragul acestei institutii.

Numarul bolnavilor care apeleaza la ajutorul medicilor din cea mai mare unitate cu paturi din judetul Prahova este in continua crestere, pe fondul unei crize de personal care se acutizeaza de la an la an. In acest context, aparitia unor deficiente in comunicarea cu pacientii si apartinatorii este  inevitabila si este necesara luarea unor masuri complexe pentru inlaturarea acestor probleme privind relatia medic-pacient, dar si cele privind paza si protectia personalului expus frecvent unor agresiuni verbale si fizice.

Pentru a asigura un act medical corect, de inalta calitate si pentru a rezolva birocratia excesiva, personalul sanitar face de multe ori rabat de la comunicare, lucru care se evidentiaza si in numarul important de plangeri  inregistrate la nivelul organizatiei noastre, care au ca principal motiv carente de comunicare.

Consideram ca unitatea, precum si personalul medical, trebuie sa fie un punct de reper de incredere in domeniul sanatatii nu doar pentru ploiesteni, dar si pentru intreaga populatie a judetului nostru. Sprijinim demersul colegilor nostri si ne vom implica activ in rezolvarea problemelor cu care se confrunta, constienti fiind ca imaginea lor ca profesionisti nu trebuie sa fie afectata de astfel de situatii extraprofesionale.

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Prahova
Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top