Dezastrul sportului de masă – Ploiești 2107

Scris de: Glasul Ploiestean


În urma deciziei Consiliului Local Ploieşti de a nu aproba sumele necesare desfăşurării activităţii sportive a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, ca o consecinţă a avizelor nefavorabile date de Direcţia Economică şi Direcţia Juridică din cadrul Primăriei Ploieşti, conducerea clubului a luat decizia de a nu-şi asuma bugetul alocat.

Unul dintre motive este reprezentat de faptul că în primele trei luni ale anului 2017, cu acordul Direcţiei Economice a Primăriei Ploieşti, care a virat subvenţia necesară, s-au făcut plăţi în baza Legii 273/2006, Art. 40, privind finanţele publice, în procent de 1/12 din prevederile bugetului anului precedent, iar în bugetul aprobat acum nu se regăsesc sumele cheltuite în primul trimestru pentru activităţi sportive.

Totodată, în situaţia actuală, începând din această săptămână, sportivii clubului nu se vor mai prezenta la competiţiile oficiale, ceea ce va duce la excluderea din campionate, amenzi, interdicţia de înscriere în ediţiile viitoare de campionat şi pierderea sportivilor, care devin liberi de contract.

În aceste condiții, Nicoletei Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei Ploieşti, a afirmat : “Din punctul meu de vedere este ilegal să suportăm deplasările din bugetul nostru. Copiii pot merge la deplasări şi alte competiţii pe banii lor”

Un exemplu pozitiv și demn de urmat este Primăria Capitalei, unde, primarul general Gabriela Fire, cu ajutorul aparatului propriu de specialitate și cu votul consilierilor, a anunțat bugetul cheltuielilor pentru anul în curs, iar 60 de milioane de lei, aproximativ 13 milioane de euro, se duc la CSM Bucuresti.

Banii merg la toate secțiile sportive din cadrul clubului: atletism, baschet, handbal feminin, handbal masculin, motociclism, rugby, șah, volei feminin și volei masculin.

Potrivit ZF.ro, Primaria București a alocat mai multe fonduri către clubul sportiv decât pentru consolidarea clădirilor, administrația cimitirelor sau subvențiile pentru biserici.

Cea mai importantă performanță a clubului este cea realizată de echipa de handbal feminin, anul trecut, câștigarea Ligii Campionilor, CSM București a transferând-o recent pe Cristina Neagu, desemnată cea mai bună jucătoare a lumii pentru a treia oară în carieră. Neagu va evolua pentru bucureștence începând cu sezonul viitor, în prezent derulându-și contractul cu Buducnost.

Trăim în țări diferite? București este într-o altă țară față de Ploiești? Primăria Capitalei funcționează conform altor legi față de Ploiești? Cu siguranță NU! Doar competența diferă.

 

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *