EXCLUSIV: Curățenie generală în Ploiești! Acțiune de amploare în municipiul Ploiești începând de luni 22.08.2016.

Scris de: Glasul Ploiestean


Viceprimarul Cristian Ganea împreună cu City managerul şi primarul municipiului Ploieşti au pus la cale curăţenia generală în Ploieşti.

Acţiunea va fi coordonată de SGU Ploieşti, iar în această acţiune vor fi implicaţi şi aproximativ 100 de angajaţi de la Rosal.

Începând de luni, 22.08.2016, echipele mixte SGU – ROSAL vor începe curăţenia generală (tuns garduri vii, cosit iarbă, strâns gunoi vegetal şi menajer) în tot oraşul.

Ca şi mod de organizare, municipiul Ploieşti a fost împărţit în 3 zone: zona 1 –  Vest, zona 2 – Centru Est şi zona  3 Vest, în care se va acţiona concomitent.

În fiecare dintre aceste sectoare vor acţiona aproximativ 70 de lucrători, astfel încât, conform reprezentanţilor SGU şi ROSAL, până la jumătatea lunii septembrie, municipiul Ploieşti va fi un oraş curat.

Startul acestei acţiuni de amploare va fi dat după cum urmează:

 • zona 1 – Nord va începe de la spitalul judeţean spre Kaufland Nord între str. Albă Iulia şi str. Cameliei, se va continua cu zona dintre str. Cameliei până la str. şoseaua Nordului, zona dintre intrarea Polux şi str. andrei Muresanu, zona dintre str. Andrei Muresanu şi str. B-dul republicii, zona dintre str. Andrei Muresanu şi str. Gageni.
 • zona 2 – Centru Est va începe cu zona Coloniei Teleajan spre cartierul Mihai Bravu, va continua în cartierul Bariera Bucureşti, cartierul Muzicanţi şi zona Democraţiei, cartierul Mihai Eminescu.
 • zona 3 – Vest va începe cu zona cartier Malu Roşu, se va continua în cartierul Enachita Văcărescu, Cartier Penes Curcanu, cartier Cantacuzino, cartier Vest 1, cartier Vest 2, Cartier 9 Mai

În urma unei şedinţe tehnice în care s-au stabilit toate detaliile acestei acţiuni, Ovidiu Negulescu – Director General Adjunct SGU Ploieşti şi directorul Regiei Autonome de Servicii Publice, Vasile Ionescu, au declarat următoarele:

„Pentru un Ploieşti mai curat suntem alături de domnul Cristian Ganea, cel care răspunde din partea executivului Primăriei de activitatea SGU Ploieşti, punând la dispoziţie personalul calificat dar şi motouneltele necesare ducerii la bun sfârşit a acestei acţiuni de amploare. Sunt sigur că această acţiune va fi una de succes, în urma căreia confortul cetăţenilor municipiului Ploieşti va fi unul ridicat. Rugăm pe această cale cetatenii municipiului Ploieşti să ne acorde sprijin, neblocând căile de acces către rampele de colectare a deşeurilor (menajere şi vegetale) deţinute de Rosal Ploieşti” – a declarat pentru Glasul Ploieştean Ovidiu Negulescu – Director General Adjunct SGU Ploieşti

„La iniţiativa Primăriei Ploieşti se va realiza o curăţenie amplă în tot oraşul împreună cu operatorii de servicii publice respectiv SGU Ploieşti şi Rosal, care vor acţiona atât pe zona verde cât şi pe străzile şi parcările din zonele de cartiere. Eu cred că va fi o acţiune de succes în urma căreia locuitorii municipiului Ploieşti să poată spune că locuiesc într-un oraş curat.” – a afirmat directorul Regiei Autonome de Servicii Publice, Vasile Ionescu.

sursa foto: Facebook Adrian Radian

Distribuie asta:

6 Responses to EXCLUSIV: Curățenie generală în Ploiești! Acțiune de amploare în municipiul Ploiești începând de luni 22.08.2016.

 1. Robert spune:

  Sa reabiliteze si strazi,cladiri,piete,sa fie frumos si la noi. Nu blocuri cu un etaj roz,doua albastre,ca e ca la tigani. Ar trebui sa se interzica cosmetizarea individuala a apartamentelot.

 2. Maria spune:

  Siti ca pubelele de gunoi selectiv sunt blocate de catre angajatii SGU?! In alta ordine de idei, maidanezii nu intra tot in categoria… „animali non grata” pe strazile orasului? La fel si poluarea orasului?…

 3. angela spune:

  Mi-aș dori foarte mult să se impună proprietarilor de animale să lase parcurile curate si sa aibe punguța menajeră după ei și să nu-și mai ducă animalele în groapă de nisip a copiilor.Dati amenzi domnilor! E timpul pentru bun simt.

 4. Maria spune:

  Poate se incepe si stropirea vegetatiei impotriva insectelor!!

 5. Panaiţoiu Beatrice spune:

  Ar fii bine sa se intample asa o minune! Locuiesc in bd. Bucuresti, vis-a-vis de Colegiul Lazar Edeleanu (fostul Liceu de Chimie)si de terenurile de tenis. De-alungul gardului ce margineste terenurile de tenis se afla mai multi copaci, aflati in diferite stadii de vegetatie. Cinci dintre ei, 1-2, de dimensiuni foarte mari, sunt complet uscati. Acesti copaci prin dimensiunile lor, prin asezarea lor, in imediata apropiere a trotuarului, frecventat zilnic de un numar foarte mare de persoane (elevi si angajati la firmele din zona)sunt un pericol foarte mare pentru trecatori. Am sesizat, in repetate randuri, exemplificand chiar cu fotografii, SGU, Primaria, pe cei de la clubul sportiv, fiecare spunand ca nu intra in atributiile lui. Ce se asteapta, sa moara cineva, ca sa se ia masuri?

 6. Gabriela spune:

  Felicitari! Urmatoarea actiune, amendarea celor care murdaresc sau angajarea lor in curatarea murdariei( inclusiv stapanii de animale, mai putin civilizati). Va sugerez sa continuati infrumusetarea orasului cu reabilitarea trotuarelor ca sa nu ne mai scrantim picioarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *