EXCLUSIV: Marca FC PETROLUL PLOIEȘTI folosită în scopuri economice în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța – VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Scris de: Glasul Ploiestean


În timp ce la Ploieşti se cauta soluţia legală, prin care Uniunea Suporterilor Petrolişti alături de fostele glorii ale clubului Petrolul Ploieşti, uniţi în AS Petrolul 52, să poată folosi marca, emblema, culorile etc. ce aparţin la acest moment Primăriei Ploieşti, la Constanța, în staţiunea Mamaia, nu numai că se foloseşte marca fără ca cineva din aparatul primarului sau vreun membru al Consiliului Local să ştie despre acest fapt, ci se mai încasează şi bani de pe urmă acesteia.

Un cititor al publicaţiei noastre, ne-a trimis imagini (foto şi video cu camera ascunsă), în timp ce cumpăra de la  Întreprinderea Familială “Antal Atilla”, produse inscripționate cu marca FC PETROLUL PLOIEȘTI, acesta încasând bani frumoşi de pe urma acesteia, mai precis, acesta vinde magneţi (n.r. de frigider) inscripţionaţi cu sigla echipei fanion a ploieştenilor, FC Petrolul Ploieşti.

La începutul materialului video, discuția dintre cititorul nostru și vânzător, începe prin cererea bonului fiscal „pentru magnetul cumpărat mai devreme”! Prima infracțiune – evaziune fiscală. Ulterior vânzătorul este întrebat dacă a primit acceptul proprietarului mărcii FC PETROLUL Ploiești, pentru comercializarea de produse ce poartă o marcă înregistrată, acesta afirmând: „nu știu, si eu cumpar de la niște băieți care vin în bazar și vând en-gros”. De aici deducem ca nu are nici intrare în evidențele contabile, că doar „niște băieți” nu emit factură.

Domnule primar Adrian Dobre, în urmă cu câteva săptămâni, aţi fost desemnat prin Hotărâre de Consiliu Local nr.203, prin care, în calitate de primar, sunteţi împuternicit să reprezentaţi municipiul Ploieşti la OSIM, în vederea îndeplinirii obligaţiilor legale, în cee ace priveşte contractul de licenţă exclusivă de marcă nr. 14983/14.07.2009, aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 220/2009.

Prin urmare, conform Legii 84/1998, Actualizata în 2010, Art.90, litera b) care spune: „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 lei la 150.000 lei”, redacţia Glasul Ploieştean va solicită să puneţi în mişcare Serviciul Juridic – Contencios, Contracte din cadrul aparatului de specialitate al primarului, pentru acţiunea penală de contrafacere, precum şi acţiunea civilă, prin care să solicitați daune.

Domnule primar Adrian Dobre, vă rugăm să raspundeți întregii suflări ploieștene, iubitoare a culorilor galben – albastru și a brand-ului FC Petrolul Ploiești la două întrebări:

  1. Cât timp mai este nevoie să beneficieze de această marcă cei neavizați și neautorizați pentru ca dumneavoastra sa puneți în aplicare legea?
  2. Dacă Antal Atilla, întreprindere familiala, folosește fără drept și fără a cere voie această marcă, de ce mai este nevoie de o Hotărâre de Consiliu Local pentru ca AS Petrolul 52, reprezentată de Uniunea Suporterilor Petroliști și fostele glorii ale FC PETROLUL PLOIEȘTI, să beneficieze de aceleași privilegii?

IMG_4677  FullSizeRender (1)

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *