Festivalul Internațional de Educație – FIEdu 2018

Scris de: Glasul Ploiestean


Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, şi vicepreşedintele Ludmila Sfîrloagă au primit sâmbătă, 9 iunie 2018, vizita ambasadorului Finlandei în România, excelenţa sa, Päivi Pohjanheimo,cu prilejul deschiderii oficiale a celei de a III-a ediţii a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu 2018.

Evenimentul este coordonat de Asociația Iubesc Ploieștii, Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti și Fundația Seeding Knowledge, fiind susţinut de Consiliul Judeţean Prahova.

Printre temele abordate la Festivalul Internaţional de Educaţie, ce se desfăşoară pe parcursul a două zile la Ploieşti, se regăsesc: modelul de educaţie finlandez – exemplu de bună practică, leadership-ul educațional, prioritizarea conceptului de fericire în procesul de învățare și predare, educația juridică în școli, competențele digitale și rolul tehnologiei în educație, unitatea în cadrul unei şcoli, impactul parteneriatelor și al mobilităților internaționale asupra calității educației precum şi rolul inteligenței emoționale.

În cadrul discuțiilor oficiale, preşedintele Bogdan Toader a evocat necesitatea creșterii rolului educației, deoarece aceasta reprezintă un element fundamental pentru o dezvoltare durabilă a societăţii româneşti, apreciind, totodată, eficienţa modelului de educaţie finlandez, model ce poate fi preluat şi adaptat sistemului din ţara noastră.

Evenimentul de astăzi a adus la aceeaşi masă oficiali şi experți în educație din Finlanda, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, alături de experți români, precum şi elevi, studenţi, profesori, implicaţi direct în procesul educaţional.

Raportându-se la viziunea privind educaţia, reprezentanţii români, dar şi cei din Finlanda, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii s-au arătat deschişi unor viitoare colaborări şi parteneriate în acest domeniu extrem de important; doar învăţând unii de la alţii şi făcându-se cunoscute exemplele de bună practică, se poate eficientiza un sistem educaţional.

    

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top