Guvernul a plafonat tariful gazelor, Veolia spune ca nu s-a ajuns la un numitor comun în negocierile cu primarul Adrian Dobre, iar primarul anunță victoria negocierilor

Scris de: Glasul Ploiestean


Guvernul a decis în ședința de vineri modificarea OUG 114/2018, astfel încât prețul gazelor de producție internă să fie plafonat la 68 de lei pe MWh doar pentru consumatorii casnici și pentru CET-urile care livrează agent termic populației, a anunțat ministrul Energiei, Anton Anton, la finalul ședinței Executivului.

Așa cum am spus, noi vrem să protejăm consumatorul casnic, în consecință prețul reglementat de 68 de lei (pe MWh – n.r.) la producator se referă la gazele care vor fi vândute spre consumatorul casnic și spre CET-uri, pentru partea de gaze care se refera la încălzire, adică protejăm în continuare numai consumatorul casnic„, a spus ministrul Anton.

OUG 114/2018 prevedea plafonarea prețului gazelor la 68 de lei pe MWh atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei industriali.

La Ploiești, în plină negociere a tarifului gigacaloriei, primarul anunță victoria și ajungerea la un acord cu Veolia, societatea de producție – distribuție a agentului termic.

Da, este o victorie parțială, pentru că prețul cu care a venit Veolia Energie Prahova, de 237 de lei plus TVA/Gigacalorie ar putea să fie renegociat, peste cinci luni.

Ce nu spune domnul primar Dobre este că ropunerea acestui tarif a venit din partea Veolia și nu din partea domniei sale, luându-se în calcul plafonarea prețului la gaze pentru consumatorii casnici și pentru CET-uri la prețul de 68 de lei pe MWh, decisă de Guvernul României.

În urma anunțului victoriei și reușirii negocierii cu Veolia de către primarul Adrian Dobre, lucru total neadevărat, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a avut un punct de vedere.

Guvernul României salvează situația termoficării la Ploiești, în timp ce primarul Adrian Dobre minte, din nou, ploieștenii…

Ca urmare a plafonării prețului la gaze pentru consumatorii casnici și pentru CET-uri la prețul de 68 de lei pe MWh, decizie luată de Guvernul României, la finalul săptămânii trecute, se concretizează un important efect pentru prețul pe care îl vor plăti ploieștenii racordați la sistemul centralizat de furnizare a apei calde și a încălzirii.

Propunerea acestui tarif a venit de la Veolia și nu de la primarul municipiului Ploiești, iar datorită acestei decizii, luate de Guvernul PSD-ALDE, practic, se clarifică situația furnizării agentului termic la Ploiești, cel puțin pentru următoarele cinci luni, când ar urma să fie refăcută formula de calcul. Astfel și-au găsit ecou favorabil eforturile depuse de mine, în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Prahova, alături de reprezentanții PSD-ALDE din cadrul Consiliului Local Ploiești, în vederea rezolvării problemei sistemului public de termoficare.

Concret, în urma negocierilor, de astăzi, cu reprezentanții Veolia Energie Prahova, prețul propus de livrare a agentului termic către populație este de 237 de lei plus TVA/Gigacalorie, față de prețul actual de 186 de lei plus TVA/ Gigacalorie, noul tarif fiind avizat de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Am promis că voi rămâne un partener corect al tuturor ploieștenilor și, pe această cale, vă informez că, pentru protejarea consumatorilor din municipiul Ploiești racordați la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, operat de Veolia Energie Prahova, colegii mei, consilierii PSD-ALDE din cadrul Consiliului Local Ploiești vor propune și vor susține ca municipalitatea #săsubvenționeze diferența de preț dintre tariful actual și cel avizat de ANRE.

Din păcate, primarul Adrian Dobre nu înțelege că are obligația de a comunica informații corecte ploieștenilor și, mai mult decât atât, nu conștientizează că sunt numeroși cei care au citit și ascultat afirmațiile împotriva actualului operator, în relație cu care, astăzi, alege, așa cum ne-a obișnuit, să o întoarcă ca la Ploiești, pozând într-un negociator fair-play, asumându-și o victorie parțială, “de etapă”, pentru că trebuie să fim cinstiți față de ploieșteni și să îi informăm corect, prețul cu care a venit Veolia Energie Prahova, de 237 de lei plus TVA/Gigacalorie, ar putea să fie renegociat, peste cinci luni.

Rămân alături de ploieșteni și sper să revin cu vești și mai bune, Ploieştiul fiind singurul oraș din România în care nu se subvenționează prețul Gigacaloriei.” – a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top