Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, achiziționează 20 de tramvaie noi pentru Ploiești

Scris de: Glasul Ploiestean


Ministerul Dezvoltării a lansat, marți, licitația pentru achiziţia a 40 de tramvaie cu lungimea de 18 m, pentru transportul public de călători din Ploiești, Brăila și Galați.

În Ploiești vor ajunge 20 dintre vehiculele achiziționate în baza contractului atribuit prin procedura amintită, iar în celelalte două orașe – câte 10 tramvaie. Valoarea estimată  a achiziției este de 320.000.000 de lei, potrivit anunțului publicat în SICAP, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 februarie.

Lotul pentru Ploiești are o valoare estimată la 160 de milioane de lei, achiziția realizându-se în conformitate cu acordul de parteneriat şi a protocolul de asociere dintre Municipiul Ploiești şi MDRAP, prin care această instituţie se va ocupa de aducerea în municipiu, din fonduri europene, de mijloace de transport public. Protocoalele de colaborare se refereau la cumpărarea a 20 de tramvaie, 20 de troleibuze şi 9 autobuze electrice, urmând ca administraţia locală să contribuie cu o cotă de cofinanţare de 2%.

Tramvaiele vor avea  o capacitate de transport totală de cel puțin 68 de călători în picioare și minim 32 călători pe scaune, din care cel puțin șase locuri vor fi accesibile  din low floor.

Anunțul referitor la această procedură vine la aproximativ o lună după ce Ministerul Dezvoltării a lansat și achiziția unui lot de 51 de autobuze electrice, din care nouă vor ajunge la Ploiești, iar restul la Alba Iulia, Buzău și Constanța.

Detalii despre licitație – http://sicap-prod.e-licitatie.ro

Foto tramvai cu caracter ilustrativ.

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top