Hipodromul din Ploiești și-a deschis porțile publicului

Scris de: Glasul Ploiestean


Inaugurarea oficială a Hipodromului de Trap a avut loc sâmbătă, prin organizarea a 4 curse, ultima fiind și cu premii în bani.

Astfel, la prima cursă la care au participat caii de patru ani s-a remarcat murgul Vreme Rea, proprietatea lui Nicolae Marian.

Următoarea cursă a fost cea la care au participat caii de doi ani, murgul Power Nobel fiind primul linia de final, proprietatea Hergheliei Nan.

Cursa a treia, cea a cailor de trei ani, a fost câștigată de un alt cal murg, Over Jet, proprietatea aceleiași Herghelii Nan.

În final, ultima cursă, cea la care s-au acordat premii în bani, Roxana Popa și armăsarul Suvenir, proprietatea lui Marcel Sâmpetru a devansat cai mai bine cotați precum Suni, Tutanhamon, Star Nobel sau Shadoe Effe, adversari clasați în această ordine, după Suvenir.

Premiul cel mare a avut o valoare de 2160 de lei, locul II 1200 lei, Locul III 700lei, Locul IV 480 lei și Locul V 240 lei.

La aceste sume s-a adăugat suma de 1000 de lei, împărțită în mod egal celor cinci câștigători, bani reprezentând o sponsorizare venită de la societatea Viking Pruszynski.

Citește și: Noul Hipodrom din Ploiești este gata – FOTO GALERIE

Reamintim că proiectul de reabilitare a Hipodromului din Ploiești a fost inițiat de fostul primar Iulian Bădescu, în cadrul celui mai ambițios proiect de dezvoltare a municipiului Ploiești, bazat, în special, pe absorbția de fonduri europene și pe parteneriate strategice cu investitorii din oraș.

Astfel, in luna iulie a anului 2014, primarul Iulian Bădescu semna acordul de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea Hipodromului. Contractul de finanţare, necesar investiţiei, a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ordonator de credit şi decident în alocarea fondurilor europene.

In luna noiembrie 2014, Iulian Bădescu, a semnat contractul de execuţie a lucrărilor. Firmele care au lucrat la modernizarea Hipodromului din Ploieşti au fost SC Construcţii Erbaşu SA şi SC Total Strada SRL, iar valoarea contractului a fost de 53.625.346 lei fără TVA.

    

Sursa foto: facebook Cristi Stavri

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *