Iohannis confirmă succesul președinției române a Consiliului UE: „Toată lumea care s-a implicat cu bună credință a contribuit la succesul nostru”


Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre succesul Președinției rotative a României la Consiliul UE, care s-a încheiat în cursul zilei de 30.06.2019.

Klaus Iohannis a mai spus că nu dorește să devină președintele Consiliului European, ci vrea să fie în continuare președintele României.

Fiind ultima zi de președinție română a Consiliului UE, Klaus Iohannis a spus că „eu cred că toată lumea a constatat că echipa care a lucrat la Bruxelles a dus greul acestei președinții, dar evident, lucrurile nu se mișcă în politică fără politicieni, așa că pot să spun că toată lumea care s-a implicat cu bună credință a contribuit la succesul nostru”.

Totuși, înainte de preluarea președinției Consiliului UE, Klaus Iohannis spunea că România nu e pregătită să-și asume o asemenea responsabilitate. La acea vreme, Finlanda anunțase că e pregătită să preia președinția în cazul în care România nu o va face.

Related posts

Leave a Comment