Lista PNL pentru Consiliul Local Ploiești. Traseism și probleme penale!

Glasul Ploiestean

Liberalii ploieșteni și-au înregistrat dosarele de candidaturi la Biroul Electoral Municipal în cursul zilei de sâmbătă, în prezența co-președintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu – senator de Călărași.

După lovitura de teatru care a zguduit întregul partid prin renunțarea la candidatura senatorului Volosevici la funcția de primar, acesta își promovează unul dintre acoliți, pe Adrian Dobre, cel care este poreclit în rândul PNL-iștilor și „ jucăria lui Andrei Volosevici”.

Reamintim că Andrei Volosevici, la începutul anului 2016, a fost nevoit să-și retragă candidatura, deoarece este urmărit penal într-un dosar instrumentat de DNA pentru abuz în serviciu și luare de mită cu un prejudiciu de 18 miliaone de lei în dauna municipalității ploieștene.

În timp ce prin ziare liberalii condamnă traseismul politic și politicienii cu probleme penale, atunci când fac listele uită ce au promis.

Prin urmare, la alegerile din 2016, primul pe lista de consilieri locali este Adrian Dobre, următorul pe listă fiind deputatul Nicolae Alexandri, proaspăt reînscris în rândul PNL-iștilor după o perioadă petrecută în ALDE, personaj cunoscut ca traseist politic. Surse din lumea politică spun că Alexandri ar avea serioase probleme într-un dosar în care este acuzat că a făcut avere în campania anterioară la localele ploieștene când, alături de președintele PNL de la acel moment, Mircea Roșca, ar fi pretins și primit de la candidații pentru consiliu sume de bani care se învârt în jurul sumei de 15000 euro de persoană.

Pe locul trei se află Sârbu Gheorghe, absolvent al Facultății Ștefan Gheorghiu, fost activist PCR,  în prezent consilier local, unul dintre cei mai “zgomotoși” consilieri și care este binecunoscut pentru erorile sale de gramatică elementară în exprimare. Locul cinci este ocupat de Paulica Drăgușin actual consilier local.

Surprinzătoare de-a dreptul este menținerea consilierului Gheorghe Popa pe locul șapte în listă, acesta fiind protagonistul unui mare scandal de fraudă în dauna TCE Ploiești unde a fost membru AGA până acum câteva luni. Gheorghe Popa este acuzat de TCE că a fraudat societatea de transport a primăriei cu peste un milion de lei, societatea sa comercială ridicând de la TCE bilete de autobuz  spre revânzare pe care a “uitat” să le achite, ceea ce a dus la formularea mai multor plângeri penale împotriva sa.

Cristina Enache, în prezent consilier local, ocupă locul 8, iar actualul consilier local Iulian Bolocan nu s-a putut poziționa mai sus de locul 11.

Locul 12 este ocupat de Daniel Puiu Neagu, un alt personaj traseist din listă. Fost membru PDL, acesta a trecut la PNL de unde a fost exclus. Excluderea nu l-a “emoționat” foarte tare pe Neagu, găsind de cuviință să treacă la PSD pentru a-și menține locul în consiliul local în acest mandat. Liberalii nu s-au lăsat ușor convinși să îl accepte pe Neagu consilier pe lista PSD și au “forțat” excluderea lui din consiliu după ce i-au aruncat cuvinte grele. Acum, din rațiuni electorale, se pare că părțile s-au “împăcat”.

Pe locul 13 îl regăsim pe Florin Sicoe, directorul Muzeului de Artă Ploiești, fost consilier local în mai multe mandate, probabil singurul liberal autentic din întreaga listă.

În fine, pe locul 15,  apare Octav Preda, cunoscut în lumea suporterilor ca omul de casă a patronului echipei Petrolul Ploiești, Daniel Capră, includerea lui pe listă fiind probabil o încercare a liberalilor de a atrage în favoarea lor voturile suporterilor echipei ploieștene care se află sub “autoritatea” lui Preda și Capră, semn că legăturile lui Volosevici cu partea întunecată a fotbalului ploieștean sunt departe de a se fi întrerupt.

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *