Ministrul sănătății prezent azi la Ploiești la invitația președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader

de: Glasul Ploiestean


Vizita de săptămâna trecută a Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, a stârnit reacţii de toate părţile, inclusiv din partea personalului spitalului, a autorităţilor locale cât şi  a cetăţenilor.

Astăzi, Ministrul Sănătăţii a revenit la SJU,  la invitaţia preşedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader,   unde a avut o discuţie deschisă cu medicii instituţiei medicale. Ministrul a  explicat motivele pentru care a cerut demisii şi de ce s-a pus problema retragerii acreditării, punând accent că nu are nimic de reproşat în ceea ce priveşte actul medical în sine, ci de modul în care este acordat

Este nevoie de mai multă implicare din partea echipei(…)Ne plângem de infecţii. Povestea cu merge şi aşa… eu nu o mai tolerez (…). Pur şi simplu m-am săturat să fim arătaţi cu degetul. Sistemul suntem noi si noi fiecare trebuie să ne facem treaba”, a spus Sorina Pintea .

La rândul său, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, crede în potenșialul medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și a anunțat măsurile luate ca urmare a problemelor constatate în urmă cu o săptămână.

„Cred în potențialul uriaș al Spitalului Județean de Urgență Ploiești și voi continua să mă implic în îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru prahoveni!

Stilul de lucru „merge și așa”, acest „laissez-faire” cu care se confruntă societatea românească, nu este și nu va fi niciodată acceptat pe durata mandatului meu!

De aceea, schimbările necesare pentru rezolvarea problemelor vizează implementarea unui plan de măsuri pentru a corecta neconformitățile constatate de doamna ministru Sorina Pintea, de directori, de compartimentul de specialitate, dar, bineînţeles, şi de cele sesizate de cetăţeni, prin feedback-ul transmis. Deşi directorii unității medicale și-au dat demisia, sancţiunile trebuie să meargă înainte, iar alți opt angajați ai unității medicale vor intra în comisia de disciplină.

Mulțumesc doamnei ministru Sorina Pintea pentru faptul că a acceptat să facem echipă în scopul aprofundării feedback-ului primit de la cetățeni și pentru soluționarea problemelor sesizate. Cetățenii rămân adevăratul nostru sprijin, adevăratul nostru agent de verificare a situațiilor de zi cu zi. Prezența dumneaei, astăzi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în cadrul conferinţei de presă (şi nu numai) arată o deschidere faţă de personalul medical şi sper că medicii au înţeles aprecierea noastră faţă de munca lor, dar şi faptul că punem pe primul loc un standard ridicat în procesul de îngrijire pentru o bună organizare şi desfăşurare a actului medical.” – a precizat Bogdan Toader pe un site de socializare.

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top