Ne amintim cu mândrie: Petrolul 3-1 Liverpool

Scris de: Glasul Ploiestean


Pe 12 octombrie 1966, FC Petrolul Ploiești a scris istorie, bifând o performanță greu de imaginat pentru fotbalul românesc al acelor vremuri. Lupii galbeni învingeau într-un meci oficial, pe FC Liverpool, nimeni alta decât campioana campioanei mondiale.

Meciul se juca la Ploiești, iar petroliștii s-au impus cu 3-1, obținând un rezultat greu de imaginat. Golurile ploieștenilor au fost înscrise de Moldoveanu, Boc și Dridea I, pentru Liverpool punctând Hunt.

Întâlnirea a contat pentru Cupa Campionilor Europeni. La Liverpool, „cormoranii” se impuseseră, în primul meci, cu 2-0, dar Petrolul a remontat handicapul pe teren propriu. Până la urmă, calificarea s-a decis abia după disputarea unui al treilea joc, de baraj, programat pe „Heysel” din Bruxelles, acolo unde britanicii au câștigat cu 2-0.

Victoria din 12 octombrie 1966 a fost singura a unei echipe românesti obtinuta in fata lui FC Liverpool.

La casa de bilete a arenei „Ilie Oană” au fost puse în vânzare bilete pentru evenimentul de referință pe care conducerea galben-albaștilor îl organizează sâmbătă, 15 octombrie 2016. Este vorba despre un spectacol amplu de fotbal menit să marcheze 50 de ani de la victoria istorică obţinută în Cupa Campionilor Europeni, la Ploieşti, de către FC Petrolul împotriva celebrei FC Liverpool!

La fel ca și până acum, preţurile vor fi de bun simț: 6 lei la peluze, 8 lei la Tribuna a II-a, 10 lei la Tribuna I şi Tribuna 0. Biletele vor fi valabile atât pentru meciul de old-boys cât şi pentru jocul oficial pe care “lupii” în vor disputa cu CS Cornu.

fcp-liverpool

fcp-liverpool3

fcp-liverpool2

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top