Parada militară de la Ploiești desfășurată cu o oră mai devreme. Ploieștenii supărați pe organizatori.

Scris de: Glasul Ploiestean


Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Ploiești însă nu au lipsit momentele neplăcute.

Astfel, parada militară unde trupele însoțite de tehnica militară trebuiau să defileze la ora 13:00, au început cu mai bine de o oră mai devreme.

Ploieștenii care nu au dorit să asculte slujba religioasă și alocuțiunile autorităților au venit, conform programului anunțat de Primăria municipiului Ploiești, la ora 13:00 când totul se terminase.

În urma nemulțumirilor, Primăria municipiului Ploiești a emis un comunicat de presă în care își cere scuze pentru ora estimată greșit pentru defilare.

”În contextul decalajului apărut în timpul acțiunilor, din această dimineață, care au fost incluse în programul oficial, destinat marcării  Zilei Naționale a României, facem precizarea că, ceremonialul militar a fost stabilit, organizat și desfășurat exclusiv de Garnizoana Ploiești. Municipalitatea își cere scuze ploieștenilor pentru situația determinată de decalajul de organizare creat de Garnizoana Ploiești față de programul inițial anunțat de instituția noastră”.

Pe de altă parte, surse din cadrul garnizoanei se apără spunând că „Garnizoana Militară Ploiești organizează doar trei evenimente pe an, printre care Ziua Armatei și Ziua Eroilor, însă manifestările legate de Ziua Națională a României, precum și ziua de 24 ianuarie, Mica Unire,  sunt organizate exclusiv de Primăria municipiului Ploiești, noi (n.r. Comenduirea Garnizoanei Militare) punând la dispoziția organizatorului doar militarii și tehnica militară, conform programului stabilit de Primăria Ploiești care ne-a fost adus la cunoștință. Nu înțelegem de ce în programul transmis presei și publicului s-a  menționat că programul a fost stabilit de Comenduirea Garnizoanei Militare, lucru care nu este adevărat”

Aceleași surse au mai spus că programul a fost decalat „și din cauza faptului că discursurile autorităților prezente au fost mai scurte decât au anticipat organizatorii Primăriei, cei care au stabilit programul pe ore,  ba chiar unii dintre ei, la care nimeni nu s-a așteptat (de ex. primarul Adrian Dobre), nu au susținut un discurs.”

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top