Ploieștean amendat pentru aruncarea gunoiului în Dâmbu! Suma: 5000 lei!

Glasul Ploiestean

67354-activitati-dambu-3_lDupă ce angajații SGU au curățat mai bine de 80% din albia pârâului Dâmbu (tronsonul AFI Palace – Feroemail), un ploieștean s-a apucat să arunce gunoaie chiar in ziua în care primarul interimar, Cristian Ganea, a inspectat zona împreuna cu factorii decizionali.

Prin urmare, cetățeanul cu pricina, a fost amendat de Poliția Locala Ploiești cu suma de 5000 lei.

Mai jos puteți citi comunicatul Poliției Locale.

„Poliția Locală Ploiești, prin polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și cei care își desfășoară activitatea în schimburi, aparținând Serviciului Ordine Publică, monitorizează permanent zona Dâmbu, pentru a depista persoanele care aruncă în albia pârâului deșeuri menajere sau provenite din construcții.

Totodată, dată fiind începerea operațiunilor de curățenie a pârâului Dâmbu, Poliția Locală a intensificat aceste acțiuni de monitorizare, în scopul prevenirii și sancționării faptelor care contravin normelor de conviețuire socială. Astfel, în cursul zilei de 22 februarie 2016, în jurul orelor 19:00, polițiștii locali l-au depistat pe numitul I.C., domiciliat chiar în zona respectivă, în timp ce depozita deșeuri menajere pe marginea pârâului. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului.

Reamintim cetățenilor că în conformitate cu prevederile actului normativ mai sus menționat, „depozitarea pe maluri, în albiile râurilor, apele de suprafață și în zonele umede, a deșeurilor de orice fel”, se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei, pentru persoanele fizice, respectiv între 30.000 și 60.000 lei pentru persoanele juridice.”

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *