PNL Prahova se laudă cu proiectele PSD

Scris de: Glasul Ploiestean


Incompetența liberalilor a început să ajungă la extrem, astfel, proiectele PSD au fost preluate din mers și asumate de PNL.

Dacă în primăvara anului 2016, înainte de alegeri, în cutiile poștale ale ploieștenilor erau distribuite pliante cu „realizările” viitoare, încărcate cu fotografii cu tramvaie și spitale luate de pe internet, în 2019, când ocupă fotoliul de primar, primarul liberal Adrian Dobre, prin „vocea” online a partidului, se laudă cu proiectele guvernului PSD-ALDE.

Într-o postare pe un site de socializare, PNL Prahova, anunță că a fost lansată licitația pentru cele 20 de tramvaie care vor circula în Ploiești, anunțul fiind însoțit de câteva date tehnice din caietul de sarcini.

Ce au uitat/omis să prezinte liberalii este modul de achiziție, cine face achiziția și care este cota de cofinanțare a primăriei Ploiești.

Este adevărat că în Ploiești vor ajunge 20 de tramvaie noi ce vor fi achiziționate anul acesta. Ce nu s-a precizat în postarea liberalilor este că tramvaiele vor fi cumpărate cu fonduri europene, iar achiziția o face Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, minister ce face parte, la ora postării, din guvernul condus de coaliția PSD – ALDE, primăria Ploiești având o cotă de cofinanțare de 2% din valoarea totală de achiziţie.

Pentru buna informare a cetățeanului ploieștean, amintim „performanța” primarului PNL, Adrian Dobre, care, prin aparatul propriu, a reușit în 2017 să piardă finanțarea unor investiții de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), trimițând documentaţia prin poştă fără confirmare de primire şi fără ca actele să fie ştampilate de instituţia expeditoare. În urma acestei „performanțe” primarul Dobre a dispus la acel moment o analiză internă pentru a se descoperi exact cine se face vinovat de situația în care s-a ajuns, însă nici până la această oră, după doi ani, nu a prezentat concluziile analizei.

O altă „performanță” a primarului Dobre este achiziția de autobuze diesel prin contractarea unui credit bancar, în comparație cu alți primari din țară, poate chiar și din același partid cu primarul Ploieștiului, care au achiziționat mult mai multe autobuze noi, electrice, accesând fonduri europene.

Una peste alta, așteptăm cu interes un punct de vedere al primarului Dobre, precum și rezultatul analizei interne dispuse în urmă cu doi ani.

Articolul poate avea ușoare urme de pamflet!

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top