Povestea mă-tii

Glasul Ploiestean

Să zicem că mă-ta este o nenorocită. De când a ieșit la pensie, se plimbă prin oraș toată ziua și face nefăcute. Urinează prin parcuri, sparge coșuri de gunoi, înjură oamenii. Nu face de-alea grave, cât să fie considerate infracțiuni, dar contravențiile chiar îi plac. Și uite așa, mă-ta adună vreo cinci mii de amenzi de o mie de lei fiecare, pe care nu le plătește, și care se transformă, la oficiul de taxe locale, într-o executare silită.
Așa vă treziți că vine scrisoarea oficială care anunță că locuința mă-tii nu mai e a mă-tii. A fost confiscată și va fi „valorificată”.

Ești șocat. E casa copilăriei tale. Stai acolo de când te-a născut mă-ta. Ai prosperat, ești bine cu meseria ta, ai ceva bani deoparte…. Dar o iubești pe mă-ta, că altfel te mutai, dracului, și tu, ca orice om normal. Așa că o liniștești: “Lasă, mamă, că o să cumpăr eu casa. Stai liniștită, nu pune nimic în cutii, nu angaja o firmă de mutare, că rămânem aici”.
Anunți fiscul că ești gata să pui banul jos și calm, aștepți licitația. Trece o lună, mai trece una… Șase luni. Un an. Un an și jumătate. Ai scris fiscului de 50 de ori, băi nene când vindeți casa, hai să terminăm o dată…. Nimic. Nici un semn, timp de un 18 luni.

După care vine altă hârtie. De evacuare. Ce evacuare, nene? Păi nu v-am zic că o să cumpăr eu casa? Scoateți-o la vânzare, vă dau banul și aia e! Nu banii vă interesează, de fapt? Uite banii! Luați-mi banii! Luați-mi, băi, banii, că evacuarea nu aduce bani, vânzarea o face….

Nu și nu, că hai afară, în stradă cu tine și cu mă-ta. Asta deși ai bani și poți plăti pentru dementa de mă-ta.

Ți se pare absurd. Așa că decizi să nu pleci. Vorbești și cu vecinii. O parte te susțin, că te știu demult, băiat serios, nu ca mă-ta. Alții te vor în stradă, din cauză că mă-ta i-a înjurat de i-a albit, de-a lungul anilor. Iese un tărăboiu’ dracului în cartier… E chemat viceprimarul, să zică dacă e bine. El zice că e bine să fiți evacuați. Apoi vine și primarul, care înțelege logica ta și zice că nu e necesar să fiți scoși în stradă dacă tu achiți toate angaralele mă-tii. Atât îi trebuie! Vecinii înjurați de mă-ta îl fac albie de porc pe primar, care dă înapoi. Na, îi trebuie voturi….

Și tu decizi să nu pleci din casa aia. Refuzi evacuarea. Scandalul e deja prea mare pentru a fi ignorat. Așa că ăia care te voiau în stradă în loc să vrea recuperarea banilor pe care li-I datorează mă-ta te cheamă la discuții. Le arăți banii și cedează. Te lasă în casă, cu tot cu mă-ta, și scot locuința la licitație. Acum depinde doar de tine. Marci banul, stai liniștit. Nu marci banul, ajungi în stradă cu tot cu mă-ta. Care, apropos, ar trebui internată la balamuc….

Sursa: psnews.ro

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top