Prahova are un nou deputat: Andreea Cosma a depus juramantul de credinta si i-a fost validat mandatul de parlamentar

Scris de: Glasul Ploiestean


Andreea Cosma, fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si sora fostului deputat Vlad Cosma, a depus azi juramantul de credinta pentru Parlamentul Romaniei.

Andreea este singura femeie notar public din grupul parlamentar PSD din Camera Deputatilor, tanara profesand si in prezent.

Andreea Cosma a primit, astazi, acordul Comisiei de validare a mandatelor pentru a ocupa functia de deputat in Parlamentul Romaniei.

Înainte să depună jurământul, Andreea Cosma a facut o declarație referitoare la prioritatile sale pentru urmatorii patru ani:

“Acum, pentru cei care au răbdare şi pot să dea o şansă unui tânăr politician, voi încerca să schiţez câteva din priorităţile mele pentru Legislatura în vigoare.Multe dintre aceste deziderate sunt şi motivele care m-au împins în politică, şi cred că voi avea destulă îndârjire şi inteligenţă ca să pot să duc la îndeplinire ceea ce îmi propun. Fără îndoială, PSD este un partid care a promovat în mod real femeile, a ales doamne cu potenţial de lider şi a creat altele, a avut încredere că româncele sunt bune profesioniste, echilibrate şi înclinate spre societate, poate mai mult decât o bună parte dintre politicienii-bărbaţi. Am simţit pe pielea mea cum, în PSD, încrederea în oameni este una dintre cele mai importante caracteristici a celui mai mare partid politic din România ultimilor 27 de ani. PSD are planuri pentru femei, le dă importanţa necesară şi valoarea pe care o merită, de aceea sunt membră a acestei monumentale creaţii politice. Dar, se poate mai bine şi mai mult. Lupta pentru adevărata emancipare politică a femeilor este departe de a se fi încheiat în România. Cauzele sunt multiple, dar mă voi referi, momentan, doar la o speţă: în provincie, româncele încă mai trăiesc după nişte precepte rămase în societate de pe vremea Evului Mediu.Aceste concepţii încă înalţă bariere uriaşe împotriva realizării femeii pe plan profesional şi nu numai. Vin din provincie, dar de destul de aproape de Capitală, deci în zona mea lucrurile stau mult mai bine decât în ceea ce se numeşte România profundă. Există locuri în România unde discriminarea pozitivă a femeilor este încă o necesitate, o condiţie obligatorie pentru a le putea sprijini aspiraţiile, a le deschide oportunităţile altor feluri de existenţe, a le prezenta variante de carieră şi şansa valorificării potenţialului lor creator. Româncele merită şi trebuie ajutate pentru că au dat şi dau dovadă de multă dârzenie şi de o isteţime deosebită pe care le poartă cu o modestie de neîntâlnit altundeva prin Europa. O altă preocupare de-a mea este legată de şansele copiilor români la un sistem educaţional performant. La ţară, repet, nici copii nu au şanse mari la învăţământul de vârf, ceea ce este inadmisibil şi ne face să pierdem anual zeci de mici genii care ar putea să ne facă bătrâneţile mai suportabile, o ţară mai bună, şi ne-ar aduce un renume mondial binemeritat. La timpul potrivit, voi vorbi şi de greutăţile familiilor tinere in provincie, şi de riscurile pe care le aduce cu sine un trai supus abuzurilor domestice.

O altă zonă ce necesită multă delicateţe, şi şi mai multă hotărâre: bătrânii de la ţară. Acest segment este cel mai defavorizat din România, lucru care trage înapoi şi societatea, şi ţara. Închei, deocamdată, aici, dar vă asigur că veţi primi des noutaţi de la mine”, a declarat deputata.

Andreea Cosma a fost aleasă deputat PSD în Circumscripția Prahova si este a treia femeie care va ocupa aceasta functie, alaturi de Rodica Paraschiv si Laura Moagher.

text și foto: phonline.ro

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top