Prefectul și Președintele Consiliului Județean monitorizează situația avariilor cauzate de vremea nefavorabilă din județul Prahova

Scris de: Glasul Ploiestean


Prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea și Președintele Consiliului Județean s-au deplasat în această dimineață pe DJ 100C Sălciile-Fulga, acolo unde ieri, 10 stâlpi de înaltă tensiune au fost doborâți de vântul puternic și de ploaia înghețată, pentru a monitoriza zonele afectate de întreruperile cu energie electrică, dar și timpul de reacție și intervenție al echipelor Electrica.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a precizat printr-o postare pe un site de socializare: „Eforturile susținute ale echipelor de la Electrica și intervențiile pompierilor militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” au redus numărul abonaților rămași fără curent electric de la circa 17.000 (în weekend) – la 39, în această dimineață.

Zilele acestea s-a lucrat la foc continuu în localitățile prahovene afectate de întreruperile de energie electrică din ultimele zile, cauzate de ploaia înghețată care a produs avarii semnificative în mai multe comune, așa cum s-a întâmplat la Boldești Grădiștea, Sălciile, Ciorani, Drăgănești sau la Baba Ana.

Este una dintre cele mai grave situații apărute în ultimii ani din cauza vremii nefavorabile. Avem speranța că vor fi remediate toate problemele în cel mai scurt timp.

Zeci de stâlpi de iluminat au fost doborâți precum bețele de chibrituri din cauza depunerilor de gheață de câțiva centimetri, care au îngreunat foarte mult firele electrice și au condus la întreruperea alimentării cu curent electric în zonele în care a bătut și vântul cu putere.

În acest moment, au fost aduși 10 stâlpi noi care vor fi montați începând de astăzi, după care se va trece la montarea noii rețele electrice. În zonă, furnizarea de electricitate este susținută temporar de 7 generatoare electrice (doua de la ISU, cinci de la Electrica). La această oră, în tot județul mai sunt 39 de gopsodării fără curent electric, dar se lucrează în continuare pentru remedierea situației. – a precizat Prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea.

Pompierii militari au fost pregătiți pentru a suplini lipsa curentului electric, intervenind cu două generatoare (achiziționate cu fonduri primite de la bugetul județean) la Sălciile și cu un container de iluminat și un camion cu cârlig pentru alimentarea consumatorilor din Boldești Grădiștea.

Având de-a face cu o serie de avarii importante și de necesitatea înlocuirii într-un timp cât mai scurt a rețelelor electrice afectate – inclusiv a stâlpilor de alimentare – se preconizează că în situații punctuale întreruperea energiei electrice ar mai putea dura.

          

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top