Președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, prezent la Summit-ul european al regiunilor și orașelor

Scris de: Glasul Ploiestean


Joi, 14 martie, a început cea de-a 8-a ediţie a Summit-ului European al Regiunilor şi Oraşelor, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Evenimentul a fost organizat în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, în parteneriat cu  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Comitetul European al Regiunilor şi Ministerul Afacerilor Externe.

Summit-ul a reunit lideri naționali, locali și regionali din întreaga Europă, care au discutat despre viitorul Uniunii Europene și modalitățile de implicare mai eficientă a cetățenilor în proiectul european prin intermediul autorităților locale și regionale.

În cadrul evenimentului, s-a adoptat o declarație a liderilor locali și regionali pe tema viitorului Europei, care, astfel, dorind să-și facă auzită vocea înainte de alegerile europene și de următorul mandat al instituțiilor UE.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a transmis prahovenilor un mesaj pe o pagină de socializare.

„Capitala României a devenit din nou – timp de două zile – Capitala Europei

Mă simt onorat să particip, în aceste zile, la București, la una dintre reuniunile de rang înalt organizate în România, în perioada deținerii de către țara noastră a președinției Consiliului Uniunii Europene.

(Re)New EUrope este summitul în care se dezbat provocările și transformările viitoare din statele membre ale Uniunii Europene și, mai important, modul în care trebuie să colaboreze instituțiile UE și țările participante la luarea deciziilor în privința elaborării politicilor publice europene și a implementării acestora.

Viitorul Uniunii Europene depinde de fiecare dintre statele membre, iar hotărârile care vor fi luate, în perioada imediat următoare, din perspectiva dezvoltării regiunilor, trebuie să fie convergente și să genereze o mai bună colaborare în beneficiul locuitorilor.

Dezbaterile pe teme diverse – printre care dezvoltarea regiunilor și a orașelor, precum și implicarea cetățenilor europeni, prin instituțiile locale și regionale, în proiectele aflate în discuție la nivel european – au reunit reprezentanți de prim rang din întreaga Uniune Europeană, iar Capitala României a devenit din nou – timp de două zile – Capitala Europei!”

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top