Primarul Adrian Dobre a sărbătorit 1 aprilie pe Facebook

Scris de: Glasul Ploieștean


În cursul zilei de astăzi, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat pe facebook „victoria” cu privire la negocierile cu operatorul de energie termică a tarifului gigacaloriei.

„Victorie pentru Ploieşti – se prelungeşte contractul cu Veolia la un preţ de 237 de lei!
Dragi ploieşteni, mi-am respectat angajamentul pe care mi l-am luat faţă de dumneavoastră de a negocia la sânge, un preț corect pentru tariful la apa caldă şi căldură! Astfel, am ajuns la un acord de prelungire a contractului cu Veolia la un preţ de 237 de lei (+TVA), în condiţiile în care, vă reamintesc, solicitarea era de 404 lei (340 de lei + TVA). Nu rămâne nimeni fără apă caldă sau căldură aşa cum alarmist anunţau unii. Am reuşit această negociere în ciuda opoziţiei unora.
Vă asigur de faptul că nu vor creşte costurile cu apa caldă şi căldura în sistemul centralizat din Ploieşti. 
Înţelegerea de astăzi este valabilă atât timp cât Guvernul şi majoritatea parlamentară a PSD – ALDE nu modifică reglementarile privind tariful gazului pentru consmul casnic sau pentru producerea energiei termice în sistem centralizat.”
a precizat primarul Adrian Dobre (PNL)

La scurt timp, Veolia Energie Prahova, operatorul, exact cel care „negociase” cu primarul Dobre, a emis un comunicat de presă în care spune că declarația recentă a primarului Municipiului Ploiesti se dovedește a fi precipitată, în acest moment părțile neajungând la un acord final.

”În contextul solicitărilor autorităților locale de negociere în vederea prelungirii Contractului de Concesiune, în baza căruia VEP furnizează serviciul de alimentare cu energie termică în Municipiul Ploiești până la data de 01.05.2019, operatorul a răspuns pozitiv arătându-și continuu disponibilitatea de găsire a unor soluții viabile. Până la acest moment nu s-a ajuns la o înțelegere care să permită prelungirea Contractului.

Declarația recentă a primarului Municipiului Ploiesti se dovedește a fi precipitată, în acest moment părțile neajungând la un acord final. Preocuparea operatorului, precum și punctul său de vedere, constant manifestate pe parcursul negocierilor, sunt acelea de obținere a unei reechilibrări contractuale.

Ținând cont de noile modificări ale OUG 114/2018, care reglementează pentru o perioadă de 3 ani prețul gazelor pentru producătorii de energie termică ce livrează apă caldă și căldură populației, pe parcursul negocierilor cu reprezentanții autorităților locale, VEP a prezentat un plan de extindere a duratei Contractului de Concesiune, pentru diferite perioade, respectiv 3, 5 și 7 ani. În acest moment, părțile încă analizează diferitele variante.

În vederea eficientizării sistemului de alimentare cu energie termică sunt necesare investiții majore aproximate la 150 milioane lei, din partea tuturor părților implicate. Operatorul se poate angaja la realizarea de investiții de 84 milioane lei în contextul prelungirii Contractului de concesiune pentru o perioadă de 7 ani, varianta optimă pentru toți partenerii, în special pentru consumatori.

Cu mai puțin de 30 de zile înainte de data expirării Contractului, reprezentanții operatorului reamintesc că au anunțat ca și conditie prealabilă a continuării negocierilor adoptarea până la data de 05.04.2019 a unei hotărâri din partea Consiliului Local, respectiv Consiliului Județean prin care să se aprobe :

  • Prelungirea duratei Contractului de Concesiune în condițiile ce vor fi stabilite printr-un act adițional ce va fi supus aprobării Consiliului Local și Consiliul Județean până la data de 25.04.2019.
  • Aplicarea începând cu data 05.04.2019, pe o perioadă limitată a tarifului de 237,35lei/Gcal  + TVA (aprobat în luna ianuarie de Consiliul Local), respectiv până la avizarea de către ANRE a noii formule de ajustare a tarifului precum și a noului preț estimat la 340lei/Gcal + TVA.
  • Recuperarea rattrapage-ului în valoare de 39,97 milioane lei într-o perioadă de maxim 3 ani.       

Așa cum a anunțat  anterior, operatorul desfășoară în paralel și acțiunile necesare predării gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Ploiești, în perspectiva expirării Contractului la data de 1 Mai 2019.”

Prin urmare, se pare că primarul Adria Dobre a luat în serios semnificația din copilărie a zilei de 1 aprilie și ne-a păcălit. DIN NOU!

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top