Primarul Cristian Ganea: lucrăm pentru atragerea a 5 milioane de euro, bani europeni, pentru reabilitarea blocurilor din Ploiești

Glasul Ploiestean

Într-o emisiune televizată la un post local, viceprimarul cu atribuții de primar, Cristian Ganea, a explicat modul în care cetățenii municipiului Ploiești vor putea să beneficieze de proiecte europene în privința eficienței energetice. Astfel, ploieștenii care își conving și ceilalți vecini, se vor putea înscrie, în numele asociației de proprietari, în programul de reabilitare a blocurilor cu bani europeni.

Cristian Ganea a explicat și care va fi contribuția cetățenilor în vederea implementării acestor proiecte. Prin urmare, 60% vor fi bani primiți de la Uniunea Europeană, 20% vor fi suportați de la bugetul local, iar 20% vor fi acoperiți de asociațiile de proprietari.

„Pentru familiile defavorizate, contribuția nu ar putea depăși 3,5%, diferența urmând a fi suportată tot de la bugetul local” a mai declarat Cristian Ganea.

Ordinea blocurilor ce vor beneficia de acest proiect finanțat cu fonduri europene, va fi în funcție de data depunerii dosarelor de către asociațiile de proprietari.

Specialiștii din aparatul de specialitate al Primăriei Ploiești deja lucrează pentru accesarea fondurilor europene, valoarea acestora ajungând la suma de 5 milioane de euro.

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *