Primarul Dobre acuzat de minciună, oportunism și iresponsabilitate față de cetățenii municipiului Ploiești

Scris de: Glasul Ploiestean


Scandalul dintre primarul Dobre, reprezentant al primăriei Ploiești, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și societatea de producție-distribuție agent termic, Veolia, pare să nu se fi terminat.

Astfel, în urma ședinței de luni a Consiliului Local Ploiești, în care consilierii locali s-au trezit în față cu un proiect prin care trebuia să înființeze o asociație împreună cu Consiliul Județean Prahova, denumită în mod pompos „Confort”, pentru preluarea serviciului de producție – distribuție de agent termic, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a postat pe un cont de socializare un mesaj virulent la adresa primarului Dobre, în care îl acuză de „minciună”, „oportunism” și „teatru ieftin”.

Iată mesajul președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader:

Întotdeauna voi pune pe primul loc interesele cetățenilor și rămân același partener correct al tuturor ploieștenilor! Am evitat, de fiecare dată, să intru în polemici politice, însă nu tolerez minciuna.

Sunt pur și simplu consternat de modul duplicitar în care acționează primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, care riscă să lase Ploieștiul fără sistem public de furnizare a apei calde și a căldurii!
Este absolut de neînțeles atitudinea tendențioasă și fără nicio legătură cu realitatea în care prezintă primarul Ploieștiului situația extrem de critică a sistemului de furnizare a apei calde și a încălzirii pentru casele ploieștenilor.

Informarea corectă a cetățenilor este principala obligaţie pe care factorii decizionali şi, mai ales, primarii trebuie să o respecte. Întâlnirea de ieri, vizând negocierea cu privire la sistemul de furnizare a agentului termic este un subiect deosebit de important pentru comunitatea ploieşteană, dar pentru primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, este o simplă oportunitate politică, prin care încearcă să câștige capital electoral, mințind public, în mod deliberat.

Dovada incontestabilă a faptului că afirmaţiile primarului sunt doar niște neadevăruri populiste o reprezintă adresele, pe care le atașez acestui mesaj. Pe scurt, aşa cum reiese din adresa emisă, imediat ulterior, ședinței de negociere între Primăria Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Veolia Energie, s-au discutat exclusiv variantele legate de continuarea furnizării apei calde și a căldurii pentru apartamentele ploieștenilor, stabilindu-se chiar posibilele etape următoare vizând prelungirea contractului cu actualul furnizor pentru o perioadă fie „cu doi ani”, „cu trei ani” sau „cu patru ani”. Primarul nu a avut niciodată intenţia de a întrerupe colaborarea cu Veolia Energie.

Teatrul ieftin pe care îl joacă primarul Ploieștiului și faptul că a denaturat complet rezultatele discuției pe care am purtat-o ieri demonstrează că atacurile politice sunt puse mai presus de interesele ploieștenilor. Ceea ce este de neconceput, indiferent din ce parte ar veni o asemenea atitudine nedemnă de un edil al unui oraș aflat în pragul unei adevărate crize a sistemului de furnizare a agentului termic!

În concluzie, soluția lansată de domnul Adrian Dobre, cu oportunismul caracteristic, anume, aceea de constituire a unei societăți proprii pentru furnizarea agentului termic în Ploiești nu reprezintă decât o idee irealistă pentru că durata necesară, infrastructura tehnică deficitară sunt obstacole care ar fi condus, din luna mai a acestui an, la întreruperea furnizării apei calde, pe o perioadă nedeterminată, în locuinţele ploieştenilor. Este imposibil de constituit o societate comercială specializată în furnizarea energiei termice astfel încât ploieștenii să nu sufere din cauza incompetenței lui Adrian Dobre!

Primarul Adrian Dobre nu a învățat nici acum, când mai are doar un an de mandate, cum se conduce un oraș. Nu a învățat nimic despre responsabilitatea pe care o are pentru municipiul Ploiești și pentru locuitorii acestui oraș

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top