Primul monument al Reginei Maria din România va fi la Blejoi

Scris de: Glasul Ploiestean


Miercuri, 28 noiembrie 2018, începând cu ora 11:00, Primăria Blejoi organizează  sărbătoare regală: dezvelirea statuii Reginei Maria.

Ideea amplasării statuii Reginei Maria în comuna Blejoi, satul Ploieştiori, aparţine ing. Mircea Cosma – preşedintele Societăţii Cultural-Istorice ”Mihai Viteazul” şi ing. Adrian Dumitru, primarul localității Blejoi.

La eveniment au fost invitaţi custodele Coroanei Române – Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, membrii ai Guvernului României, parlamentari, preotul Adrian Diaconu, duhovnicul Regelui Mihai, care de altfel a fost preot la Biserica Blejoi şi este cetăţean de onoare al comunei Blejoi (în prezent este preot paroh la Geneva şi Laussane și protopop al Bisericii Ortodoxe Române din Elveţia), dar şi conducerea și reprezentanți ai administraţiei judeţene.

Statuia este opera sculptorului prahovean Constantin Ionescu, realizată din bronz, are o înălţime de 2,30 metri şi o înfăţişează pe Regina Maria în picioare, într-o poziţie maiestuoasă.

Este primul monument din România dedicat ilustrei reprezentante a Casei Regale şi se doreşte a fi o recunoaştere a rolului avut de Majestatea Sa la Marea Unire.

În cadrul ceremoniei care se va desfăşura în Parcul Ploieştiori, va fi organizat şi un spectacol cultural-artistic.

      

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top