Se produc nori artificiali sau nu? (VIDEO)

Scris de: Glasul Ploiestean


Într-un filmuleț postat pe un site de socializare este prezentată o mașinărie care produce nori. Videoclipul a devenit viral.

În videoclip se află fosta gazdă din Top Gear, Jeremy Clarkson, care vorbește în fața unei camere metalice mari, ce aruncă în aer pene albe pufoase. Videoclipul, intitulat „Sistemul de generare a noriilor artificiali”, face ca mașinăria să prepare nori – dar motoarele de rachetă care generează pergamentele nu sunt menționate.

Nu este singurul videoclip care îl folosește pe Jeremy Clarkson pentru a susține că NASA pompează norii. O căutare rapidă de către Google a testului motorului „Top Gear NASA” aduce o serie întreagă de videoclipuri care pretind că NASA a spart modul de modificare a vremii.

Clipul care circulă pe Facebook și Instagram, lasă în mod convenabil partea din filmul BBC unde Clarkson descrie că se află la un test de motorizare. În schimb, se concentrează doar pe partea în care vorbește despre norii care se produc în acest proces. (Acești nori sunt doar într-adevăr, abur foarte cald.)

Motoarele de rachete care sunt testate în video rulează pe oxigen lichid și hidrogen lichid. Când aceste două materiale se combină și se ard într-un motor, ele produc nori aburi mari care depășesc 6000 de grade Fahrenheit. În timpul unei lansări, spectatorii pot vedea acești  nori în spatele unei rachete pe măsură ce urcă în cer. Dar când un motor cu rachete este testat la sol, standul de testare face ca plumele să tragă pe orizontală până la sol.

Adevărul despre aburul produs de aceste teste de motor este că poate crea ploaie în apropiere, pe care Clarkson o simte în film. Aburul crește după test și se răcește în aer. Apoi se întoarce și plouă pe toți spectatorii din jur. În schimb, ploaia este doar un efect secundar (încântător) al testului motorului. Și din moment ce norii sunt doar apă, plumurile nu poluează atmosfera.

Deci, de ce circulă pe internet acest film? Ei bine, a fost lansat în data de 1 aprilie, deci probabil că a fost o glumă elaborată de cei de la Fools April, pe care oamenii o iau în serios. Din punct de vedere tehnic, un test al motorului cu rachete poate uneori să facă ploaie.

 

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top