Sebastian Ghiță a fost achitat de Înalta Curte în urma dezvăluirilor lui Vlad Cosma

Scris de: Glasul Ploiestean


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat, joi, sentinţa în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete. Sebastian Ghiţă a fost achitat, decizia nefiind definitivă.

Instanța a revocat și mandatul de arestare emis pe numele său și a ridicat sechestrul de pe bunurile omului de afaceri. n acelaşi dosar, magistraţii au decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, întrucât faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală.

Este vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă – fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. 

Judecătorii constată că faptele reclamate de procurorii DNA nu există. De asemenea, Ghiță a fost achitat pentru acuzația de conducere fără permis, acuzația de spălare de bani și s-a dispus restituirea cauțiunii de 54 de milioane de lei.

La ultimul termen de judecată din 21 mai, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Sebastian Ghiţă la închisoare cu executare în acest dosar.

Procurorul a precizat în faţa judecătorilor că dosarul este unul de referinţă pentru corupţia şi legăturile dintre sistemul judiciar şi lumea politică.

„Se impune ca pedepsele cu închisoare să fie executate în regim de detenţie efectivă”, a susţinut procurorul de şedinţă.

Preluare: RomâniaTV.NET

„Dezvăluirile publice ale lui Vlad Cosma, prin care au fost scoase la iveală practicile abuzive ale procurorilor DNA și detalii halucinante despre cum au fost fabricate dosare importante, printre care și al lui Ghiță, au condus la verdictul de astăzi al Înaltei Curți. Astfel, acuzațiile procurorilor de la Unitatea de elită au fost spulberate de instanța supremă.”ph-online.ro

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top