Secția pentru anchetarea magistraților și-a început activitatea

Scris de: Glasul Ploiestean


Noua secție specială pentru anchetarea magistraților a intrat în funcțiune marți, 23 octombrie 2018, anunță Ministerul Public.

Secția a fost înființată în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în baza noii forme a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și va fi condusă de Florena-Esther Sterschi. Procurorul a activat până acum tot în Parchetul General. Adjunct va fi procurorul Adina Florea.

Noua secție va prelua dosarele vizând judecători și procurori aflate în lucru ori soluționate la DNA și la alte parchete.

Comunicatul PICCJ:

„Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

Astfel cum prevăd dispoziţiile art.881, coroborate cu dispoziţiile art. III din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, azi, 23 octombrie 2018, a devenit operaţională Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţia are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi judecătorii şi procurorii militari, secţia păstrându-şi competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care alături de judecători şi procurori sunt cercetate şi alte persoane.

Dosarele aflate în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la acestă dată care privesc infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.”

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top