Situație incertă a primelor de Paște la R.A.S.P., S.G.U și T.C.E. La Hale și Piețe primele deja s-au virat

de: Glasul Ploiestean


Situație incertă a primelor de Paște la societățiile aflate în subordinea Consiliului Local Ploiești din cauza aprobării cu întârziere a bugetului pentru anul 2019.

Ținând cont de faptul că anul acesta, față de anii precedenți, bugetul de stat a fost aprobat cu întârziere, iar bugetele locale trebuie să fie publice timp de 30 de zile, acestea din urmă ar putea fi aprobate la sfârșitul lunii aprilie sau chiar la începutul lunii mai. 

Din acest motiv societățile aflate în subordinea autorităților locale vor avea întârzieri sau chiar nu vor mai putea acorda primele oferite salariaților cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

Astfel, la Transport Călători Express (T.C.E.) Ploiești, directorul Nicolae Alexandri a declarat că s-a luat în calcul acordarea tichetelor cadou în valoare de 150 lei, conform contractului colectiv de muncă (aceste tichete se acordă cu ocazia Crăciunului, Paștelui si de Ziua Transportatorului), însă nu poate spune la acest moment dacă se vor acorda.

La Regia Autonomă de Servicii Publice, directorul regiei, Raul Petrescu, a declarat că va exista o discuție în acest sens săptămâna viitoare, punând totul în seama neaprobării bugetului pentru anul 2019.

La Servicii de Gospodărire Urbană (S.G.U.) Ploiești, noul director, Alin Dănilă, a declarat pentru Glasul Ploiestean că va lua o decizie în acest sens în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil luni sau marți, după ce se va consulta cu membrii Consiliului de Administrație, cei care decid în acest sens.

Excepție de la „regulă” face Societatea Hale și Piețe care deja a acordat primele de Paște pentru salariați, încă din 04 aprilie, valoarea fiind de 450 lei NET.

Distribuie asta:

One Reply to “Situație incertă a primelor de Paște la R.A.S.P., S.G.U și T.C.E. La Hale și Piețe primele deja s-au virat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top