Stadionul „Ilie Oană” – Finala Cupei României, Liga a III-a, Liga I, Liga Campionilor și preliminarii Campionatul Mondial

Scris de: Glasul Ploiestean


Stadionul „Ilie Oană”, Ploiești, România.

Principalul beneficiar al stadionului  „Ilie Oană” este Petrolul Ploiești. Stadionul a fost reconstruit în perioada 2009–2011 și are o capacitate de 15.560 de locuri pe scaune, toate acoperite. Acesta poate găzdui inclusiv meciurile primei reprezentative de fotbal deoarece respectă standardele impuse de UEFA.

Stadionul este dotat cu instalație nocturnă de 1800 lucși, tribune acoperite, gazon natural cu instalație de degivrare, acces prin turnicheți, supraveghere video și 2 tabele multimedia 6×4 m.

Pentru prima oară în istoria noului stadion „Ilie Oană”, acesta a găzduit naționala României, pe 29 martie 2015, împotriva naționalei Insulelor Feroe, meci câștigat de tricolori cu 1-0 (gol înscris de Keșerü în ’22).

Un alt eveniment important desfășurat pe arena „Ilie Oană” a fost finala Cupei României desfășurată pe 27 mai 2017, între echipele F.C. Voluntari și Astra Giurgiu, meci câștigat de cei de la Voluntari cu scorul de 6-4, la loviturile de departajare.

Cei de la FC Voluntari vor juca meciurile de Liga I din sezonul competițional 2017 – 2018 la Ploiești, atât timp cât pe arena „Anghel Iordănescu” se montează instalația de nocturnă. Ilfovenii vor împărți arena cu cei de la Juventus București, care va juca tot sezonul la Ploiești.

Nu în ultimul rând echipa fanion a Ploieștiului, Petrolul Ploiești, a început în 2016 în Liga a 4-a, a câştigat licitaţia pentru mărcile Petrolul Ploieşti, ajunse la Primărie după falimentul clubului. Astfel, galben-albaştrii au devenit oficial continuatoarea echipei înfiinţate în 1924 şi stabilite la Ploieşti în 1952 și vor desfășura meciurile de liga a III-a în sezonul 2017 – 2018 tot pe arena „Ilie Oană”.

 

Campioana României în Liga I la fotbal, FC Viitorul va intra în turul al –III-lea preliminar al Ligii Campionilor și are nevoie să treacă de această fază a competiției pentru a avea asigurată cel puțin continuarea în grupele Europa League. Meciurile de acasă trebuie să se dispute pe o arenă omologată care să îndeplinească toate condițiile impuse de FIFA. Conducerea clubului de la Ovidiu a decis ca aceste partide din Liga Campionilor să aibă loc pe arena “Ilie Oană” din Ploiești care va fi gazdă.

Echipa Națională a României mai are de disputat două meciuri pe teren propriu din grupa E din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, cu Armenia și Kazahstan. Oficiialii Federației Române de Fotbal au decis ca meciul cu Kazahstan, de pe 5 octombrie 2017, să se dispute la Ploiești, pe arena „Ilie Oană„.

 

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top