Start lansat în semifinală!

Glasul Ploiestean

img_4871Baschetbaliștii de la CSM Ploiești au avut parte de un debut în forță în faza semifinală a Ligii I. În fața unei asistențe record pentru actualul sezon – aproximativ 1.200 de spectatori, băieții pregătiți de Eugen Ilie au tranșat soarta partidei cu CS Cuza Sport Brăila printr-o disciplină de fier pe faza defensivă și un atac diversificat, cu finalizări din aproape toate zonele terenului.

De mai bine de trei minute au avut nevoie ploieștenii pentru a sparge gheața în „Olimpia”. A făcut-o Movileanu, în stilu-i caracteristic, din spatele semicercului, răsturnând pentru prima dată tabela, asta după ce Tăbăcaru o inaugurase la capătul unei frumoase acțiuni de atac. S-a mers, apoi, cap la cap până în minutul 7, când Ene a fructificat un contraatac al gazdelor și a dus scorul la 11-8, făcând, totodată, tribunele să vibreze.

Impulsionați în permanență de pe margine de Eugen Ilie, jucătorii CSM-ului au majorat, treptat, diferența, după ce tehnicianul echipei noastre a ordonat „zonă”, iar Ciotlăuș, Gîrbea și Movileanu au găsit relativ ușor drumul spre coș, la celălalt panou.

A fost 22-10 (min 13), 30-13 (min 16), pentru ca, pe finalul reprizei, CS Brăila să vină cu replica și cu ceva puncte mai consistente, pentru 40-26, la pauza meciului, scor stabilit de sărbătoritul zilei, Vlad Dogaru ( 31 ani), printr-un „buzzer”, pe pătrundere.

Cu un avantaj destul de consistent, luat după prima repriză, ploieștenii au continuat de aceeași manieră și în startul părții secunde. Schemele ofensive s-au dus, deseori, în „zero grade”, pentru Movileanu, asta în vreme ce Ciotlăuș a încercat să nuanțeze în plan ofensiv și să spargă pe pătrundere. Brăilenii nu au fost însă de acord cu distanțarea agresivă a gazdelor și Similache i-a trimis la ședință pe jucătorii noștri, scor 47-35 (min 27), cărora Eugen Ilie le-a trasat noi sarcini defensive. Ploieștenii au recepționat imediat mesajul și, până la finalul sfertului, nu au mai primit niciun coș din acțiune, în condițiile în care nici atacul, e drept, nu a mai avut aceeași dinamică.

Gîrbea, din pasa decisivă semnată de Ionescu, a găsit, de la distanță, soluția salvatoare pentru dezghețarea atacului, scor 56-39 (min 34), moment în care brăilenii au început să forțeze tot mai mult pe pătrundere, în speranța că vor pune pe picior greșit defensiva adversă. Nu a fost cazul, întrucât, până la final, tot CSM Ploiești a fost „vioara întâi” pe ambele fronturi, victoria băieților lui Eugen Ilie fiind una pe deplin meritată, venită chiar înaintea duelului din Capitală cu Știința București, de săptămâna viitoare.

Sursa: csmploiesti.ro

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *