Tinerii se pot împrumuta până la 40.000 lei fără dobândă

Scris de: Glasul Ploiestean


Astăzi, în cadrul ședinței Camerei Deputaților, s-a adoptat Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.50/2018 privind implementarea Programului guvernamental “INVESTEŞTE ÎN TINE”.

Acest proiect are ca scop principal asigurarea susţinerii financiare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 26 de ani, cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare, în domeniile educaţiei, sănătăţii, culturii şi sportului.

În acest context, va fi facilitat accesul la finanţare pentru potenţialele categorii de beneficiari sus-menţionaţi, prin garantarea de către stat (în procent de 80% din valoarea expunerii principale), prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii şi prin Fondul Român de Contragarantare, a unor credite acordate categoriilor vizate, în limita unui plafon maximal de creditare de 40.000 lei. De asemenea, soluţiile de garantare propuse vizează şi persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 ani şi 55 ani, în măsura în care acestea sunt cuprinse în sistemul de învăţământ sau, după caz, efectuează cursuri de reconversie şi/sau specializare profesională.

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top