Va putea să gestioneze primarul Dobre soluția pentru a nu se opri apa caldă și căldura?

Scris de: Glasul Ploiestean


În ultimele săptămâni se aude prin oraș că de la 1 mai 2019 există posibilitatea ca ploieștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură.

Această problemă a fost dezbătută și în articolele anterioare, unde, s-a relatat de ce s-a ajuns în această situație.

Astăzi ploieștenii au primit un răspuns la întrebarea „Oare vom rămâne fără apă caldă și căldură de la 1 mai?

În acest sens, Consiliul Județean Prahova, a înaintat o adresă Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin care, pentru clarificarea posibilităților legale de rezolvare a problemei apărute, s-a solicitat punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în legătură cu acest subiect.

Prin adresa de răspuns, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a precizat: “În temeiul prevederilor art. 8 alin (1) din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale din municipiul Ploiești au competență exclusivă în tot ceea ce privește înființarea, organizarea, gestionarea și funcționarea serviciului de alimentare cu energie termică a populației”.

Având în vedere cele precizate, Consiliul Județean Prahova a transmis o notificare Primăriei Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești în care se arată că autoritatea județeană nu poate organiza un serviciu de alimentare cu energie termică și apă caldă pentru Municipiul Ploiești și este necesară organizarea unui serviciu propriu al municipiului Ploiești, în conformitate cu prevederile legale.

Consiliul Județean Prahova a solicitat Primăriei Municipiului Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești să înceapă demersurile pentru trecerea instalației de producere a agentului termic și a apei calde – CET Brazi – din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al municipiului Ploiești, în vederea asigurării serviciului de alimentare cu energie termică a orașului.

Într-o postare pe pagina oficială de facebook a Consiliului Județean Prahova se menționează că „această măsură este necesară pentru că nu se mai justifică existența CET Brazi în domeniul public al Județului Prahova, deoarece această instalație folosește exclusiv pentru serviciul local de alimentare cu energie termică.

În urma acestor detalii apărute astăzi, grupul consilierilor PSD – ALDE din Consiliul Local al municipiului Ploiești, au convocat o şedinţă  extraodinară, sâmbătă de la ora 11.00, şedinţă care va avea pe ordinea de zi un proiect prin care este preluată, cu titlu gratuit, instalaţia de producere a apei calde şi a energiei termice, de la Consiliul Judeţean Prahova. De asemenea, primarul Adrian Dobre va fi împuternicit să preia aceste instalaţii, astfel încât să nu fie pus în pericol servicil de furnizare a agentului termic şi a apei calde menajere.

În acest fel, primarul Adrian Dobre are toate pârghiile necesare pentru luarea celei mai bune decizii, în aşa fel încât, ploieştenii să nu rămână fără apă caldă începând cu data de 1 mai.

Vă reamintim că începând cu 1 mai, contractul dintre municipalitate şi Veolia privind furnizarea agentului termic şi a apei calde expiră.

Având în vedere fuga de răspundere din ultimii trei ani, vom asista la o blocare a acestui proiect de către primarul Adrian Dobre?

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top