Ziarist ploieștean, prins în flagrant când primea mită pentru primarul Adrian Dobre

Scris de: Glasul Ploiestean


Ziaristul ploieștean Adrian Radu de la prahova.comisarul.ro a fost prins în flagrant când primea mită de la un funcționar public pentru primarul Adrian Dobre, anunță telegrama.ro. Potrivit unui comunicat de presă emis de Direcția Generală Anticorupție, mita pretinsă de ziarist era pentru ca funcționarul să își păstreze funcția.

Potrivit ph-online.ro, Adrian Radu este un fost ofițer SRI trecut în rezervă și se pare că folosea fotografii ale persoanelor despre care scria care erau chiar din arhiva lor personală, dobândite ilegal. De multe ori, în articolele sale, ziaristul ținea „lecții de moralitate”  și îi solicita primarului Adrian Dobre să intervină în soluționarea unor cazuri de „corupție” din Ploiești, deși într-un final chiar el a fost prins în flagrant când primea mită pentru edilul-șef.

Adrian Radu nu este la prima faptă ilegală. Potrivit max-media.ro, fostul ofițer SRI a fost condamnat în 2010 pentru săvârșirea unei infracțiuni privind securitatea națională a României.

“Adrian Radu a fost trimis în judecată în dosarul penal nr. 1404/ 57/ 2008 și condamnat la 3.03.2010 de către Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa cu închisoarea, pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și sancționate de art. 19, alin 1 din Legea 51/ 1991 privind securitatea națională a României, cu aplicarea art. 41, alin. 2 din Codul Penal în vigoare la acea dată, pentru transmitere de informații clasificate în afara cadrului legal și a suspendat condiționat executarea pedepsei cu închisoarea pe un termen de încercare de 4 ani.”, scrie max-media.ro

De-a lungul timpului, Adrian Radu s-a erijat într-un mare jurnalist de investigații, susținând că demască mafia din Prahova, de la nivelul primăriilor până la cel al Justiției și al serviciilor secrete, prin articolele sale defăimătoare scrise în publicația prahova.comisarul.ro.  Dar iată că cel care a blamat atâta timp faptele de corupție a fost prins în flagrant tocmai când primea mită, lucru care pune sub semnul întrebării toate așa-zisele „investigații” ale „jurnalistului”, care, în fond, este doar un fost ofițer care a fost condamnat și trecut în rezervă pentru abateri grave la locul de muncă.

„Radu Adrian Ovidiu a fost încadrat în SRI începând cu data de 1.04.1998, ulterior acesta fiind trecut în rezervă în 2004, raporturile juridice de muncă între acesta și SRI încetând ca urmare a hotărârii Consiliului de Judecată, prin care s-a stabilit săvârșirea de abateri grave de la prevederile legale, regulamentele militare și ordinele interne.”, mai scrie max-media.ro

Ziaristul a fost adus la audieri seara trecută, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind reținut și ulterior plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Vezi detalii în comunicatul de presă de mai jos, emis de DGA Prahova:

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – structura centrală și Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au prins în flagrant o persoană care a primit suma de 2.000 lei de la un denunțător pentru a-și trafica influența pe lângă un funcționar cu putere de decizie la nivelul Primăriei municipiului Ploiești, în vederea menținerii sale în funcție.

În fapt, la data de 29.07.2016, cetățeanul R.A.O. a primit 2.000 lei de la S.C., denunțător în cauză, pentru a-și trafica influența la nivelul Primăriei municipiului Ploiești, în scopul prelungirii delegării denunțătorului în funcția de director general al unui club sportiv din localitate.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus faţă de inculpatul R.A.O. punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență și s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic și Serviciului Operații din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Sursa: www.ziarulincomod.ro,

Foto: www.ph-online.ro

Distribuie asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *