Activitate caritabilă la Școala Generală prof. Nicolae Simache din Ploiești


Cu ocazia zilei Școlii Gimnaziale prof. Nicolae Simache, în cursul săptămânii trecute, elevii și profesorii au organizat campania „Dăruiește fapte bune!”, un târg cu produse hand-made, în Sala de sport cu participarea tuturor elevilor de la ciclul primar si gimnazial.

Din fiecare clasa au participat elevi ȋmpreună cu ȋnvăţătorul/dirigintele la standul din sala de sport, iar la final, elevii, ȋmpreună cu părintii/bunicii au fost invitaţi să achiziţioneze materialele expuse.

Materialele hand-made realizate în școală cu învățătorii/diriginții conţin imagini, fotografii cu școala și mentorul său –profesorul Nicolae Simache, sigla școlii, monograme, confecționate din hârtie colorată, carton, fire textile, ace de siguranță, lut, mărgele, bile, acuarele, creioane colorate, carioci, obiecte reciclabile (doze aluminiu, pet-uri, cutii, pahare plastic etc), plastilina, hârtie creponată, lemn (bețe), etamină, materiale din natură (frunze, mușchi, conuri), linguri de lemn etc.

Au fost confecţionate semne de carte, coperţi de carte, cocarde, suporturi de creioane, cusături (goblen), calendare, tablouri, insigne, penare, cutii personalizate, puşculite, felicitari, păpusi, jucării, obiecte de Crăciun, icoane etc.

Acţiunea a avut un succes răsunător şi neașteptat de organizatori, astfel, în urma vânzării produselor confecționate de elevi, s-au strâns 16.146 lei.

Ȋn spiritul temei acţiunii au fost susţinuţi cu generozitate un număr de 21 de elevi ai Școlii Gimnaziale prof. Nicolae Simache şi ai Școlii Gimnaziale Ienăchiță Văcărescu, câte 500 lei pentru fiecare elev, care, cu ajutorul doamnelor învățătoare/diriginte, vor merge împreună să achiziționeze cele necesare pentru fiecare elev.

De asemenea, un elev al Şcolii Gimnaziale “Ienăchiţă Văcărescu”, şcolarizat la domiciliu, cu o boală rară, a fost sprijinit cu o parte din suma necesară achiziţionării unui scaun electric necesar deplasării în valoare de aproximativ 2800 dolari, suma oferită în urma campaniei „Dăruiește fapte bune!” fiind de 6400 lei (aproximativ 1500 dolari).

Ȋn acest fel Crăciunul va fi mai luminos pentru câţiva dintre semenii noştri!

Felicitări elevilor, părinţilor, cadrelor didactice și tuturor celor implicați în campania „Dăruiește fapte bune!”.

Glasul Ploieștean

Next Post

Sondaj de opinie - Alegeri Locale - Ploiești - Prahova - 2020

lun ian. 6 , 2020
Stimați cititori, Începem anul 2020, un an plin din punct de vedere politic, cu alegeri Locale și alegeri Parlamentare. Vă rugăm să ne acordați câteva minute și să răspundeți întrebărilor din chestionarul pus la dispoziție de Glasul Ploieștean cu privire la opțiunile dumneavoastră la Alegerile Locale 2020.

Citește și: