Hoții din locuințe și mașini din Prahova au fost CĂLCAȚI de polițiști – Zece au fost deja reținuți într-un dosar cu prejudiciu de 50.000 de lei


Zece persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii prahoveni într-un dosar privind furturi din case şi maşini.

Potrivit unui comunicat emis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, în acest dosar au avut loc 16 percheziţii, 12 mandate de aducere fiind puse în aplicare.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 – prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns în locuinţe sub diverse pretexte, precum acela că ar fi angajaţi ai unor societăţi de distribuţie energie electrică/gaze sau ar dori să ofere bunuri în amintirea unor rude decedate şi, distrăgând atenţia părţilor vătămate, ar fi sustras diferite sume de bani.

Totodată, persoanele menţionate ar fi deposedat de bunuri sau bani unele părţi vătămate, prin violenţă. De asemenea, în activitatea infracţională, aceştia ar fi condus autovehicule pe drumurile publice fără a deţine acest drept”, arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat se ridică la 50.000 de lei. Cele zece persoane reţinute vor fi prezentate joi unităţii de parchet pentru dispunerea de măsuri preventive.

La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Ploieşti, Bucureşti, Buzău şi Braşov, iar activităţile au beneficiat de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Glasul Ploieștean

Next Post

Examen cu declaraţie pe proprie răspundere la licee de artă. Cum vor fi departajaţi candidaţii la proba eliminatorie

joi mai 28 , 2020
Admiterea la liceele vocaţionale naşte controverse în rândul elevilor. Pentru a fi declarat admis la una dintre clasele de arte plastice sau arhitectură, candidaţii erau obligaţi până anul trecut să treacă printr-o serie de probe eliminatorii în funcţie de disciplina pentru care optaseră. Aceste testări erau oraganizate în luna mai, […]

Citește și: