FOTO: Un avion al Rusiei zboară spre Washington. Ministerul de Externe de la Moscova: Repatriază diplomații ruși expulzați de SUA


Un avion Iliușin IL-96-300 al regimentului aerian al administrației președintelui Rusiei a decolat sâmbătă, 5 martie, din Sankt Petersburg spre Washington, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor flightradar24.com.

UPDATE: Ministerul de Externe al Rusiei a informat că avionul merge să repatrieze în Rusia diplomații ruși expulzați de SUA.

Știrea inițială:
Presa rusă scrie despre compania aeriană Rossiya Airlines că asigură transportarea oficialilor de vârf ai Federației Ruse și al altor persoane importante din serviciile speciale sau ale Forțelor Armate ale Federației Ruse.  Avionul se subordonează Administrației Președintelui Federației Ruse.

Deocamdată nu există nicio informație oficială care să anunțe cine se află la bordul aeronavei.

„Există șansa ca situația cu negocierile să atingă un nou nivel, iar o reglementare pașnică în Ucraina este posibilă în viitorul apropiat”.

Consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gheraşcenko, a scris că acest avion poate fi folosit numai de înalți oficiali ai Federației Ruse: „Se pare că vor fi niște negocieri. Sau poate nu”.

Tot presa rusă a scris că, recent, același avion transporta o delegație rusă pentru discuții în Belarus.

Glasul Ploieștean

Next Post

Solidaritatea lui Emil Boc dusă la extrem! Încalcă legea înlocuind steagul României cu cel al Ucrainei

sâm mart. 5 , 2022
Solidaritatea lui Emil Boc față de Ucraina atinge cote maxime, chiar alarmante. Primarul Clujului înlocuiește steagurile României arborate pe stâlpii din centrul municipiului, zona Piața Unirii, cu drapelul Ucrainei! Edilul și-a arătat susținerea și solidaritatea față de Ucraina încă de la începutul conflictului, afișând culorile drapelului ucrainean pe podul de […]

Citește și: