Solidaritatea lui Emil Boc dusă la extrem! Încalcă legea înlocuind steagul României cu cel al Ucrainei


Solidaritatea lui Emil Boc față de Ucraina atinge cote maxime, chiar alarmante. Primarul Clujului înlocuiește steagurile României arborate pe stâlpii din centrul municipiului, zona Piața Unirii, cu drapelul Ucrainei!

Edilul și-a arătat susținerea și solidaritatea față de Ucraina încă de la începutul conflictului, afișând culorile drapelului ucrainean pe podul de la intrarea în Mănăștur și Cubul din fața Sălii Polivalente BT Arena.

Înțelegem solidaritatea și empatia cu poporul ucrainean, dar de la a trimite ajutoare umanitare și a le oferi cazare sau alte forme de ajutor până la montarea de steaguri pe stâlpi este un decalaj foarte mare.

Ceea ce a făcut primarul Emil Boc ieri după masă pare un gest de populism dus la extrem, doar pentru a câștiga simpatia clujenilor care se lasă ușor impresionați de actele sale cu caracter electoral permanent.

Arborarea drapelelor pe stâlpi seamănă cu laudele de pe Facebook ale celor care strigă în gura mare după ce au întins o mână de ajutor cuiva aflat în necaz. Ajutorul e mai bine venit dacă rămâne anonim.

De ce încalcă Emil Boc legile statului Român?

În Hotărârea nr. 1157 din 21 noiembrie 2001, pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României, conform articolului 6, „Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul național al României și numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite de autoritățile administrației publice locale.”

Glasul Ploieștean

Next Post

Rusia amenință voalat România și Polonia: Orice țară care pune la dispoziția Ucrainei aeroporturile poate fi considerată ca parte din conflict

Dum mart. 6 , 2022
Orice țară care își oferă Ucrainei aerodromurile sau aeroporturile sale pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată ca a intrat în conflict, a declarat duminică un purtător de cuvânt al ministerului rus al Apărării, citat de Reuters. „Folosirea rețelelor de aeroporturi sau aerodromuri ale altor țări pentru a găzdui aeronave […]

Citește și: