Guvernul ia în calcul plafonarea preţurilor la carburanţi. Care ar urma să fie preţurile maxime pentru benzină şi motorină


Guvernul Ciucă vrea să impună plafonarea temporară a preţului carburanţilor la pompă, ca parte a pachetului de măsuri menite să ţină sub control creşterea accelerată a inflaţiei.

În acest moment preţurile la benzină şi motorină sunt la cel mai ridicat nivel din istorie, benzina fiind peste 6,9 lei per litru, iar motorina aproape 8 lei/litru, dar măsurile pe care ar urma să le ia guvernul ar putea stabiliza preţurile la o valoare considerabil mai mică.

”Prețul corect ar fi în jur de 6 lei. De la 5,5 lei/l până la 6,3 lei/l benzinele și produsese de motorină normale iar benzinele specializate și motorinele ar trebui să fie maximum 6,5 lei/l. Dar probabil că se zvonește și se aude că coaliția de guvernare ar fi căzut la pace să găsească o soluție pentru stopare, dar nu numai pentru stopare, dar și pentru revenirea în jurul acestor prețuri”, a declarat Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari.

În timp ce Guvernul României abia acum se gândește la posibilitatea plafonării, alte state au aprobat această măsură încă de acum 2 luni.

Analizele din ultima lună arată că prețul pentru un litru de benzină a crescut cu 4 procente, iar cel al motorinei cu 5%. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, majorările sunt de 30%.

Glasul Ploieștean

Next Post

Salariații Consiliului Județean Prahova solidari cu drama celor patru frățiori din Urlați

vin feb. 4 , 2022
În urma publicării articolului „Copilărie în suferință. Patru frățiori din Urlați, abandonați de mamă și tată, își duc zilele, alături de bunică, într-o cămăruță din chirpici” din ObservatorulPH.ro, salariații Consiliului Județean Prahova s-au solidarizat și au început să străngă bani pentru a o ajuta pe bunica celor patru copii. Patru […]

Citește și: