Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, despre moartea pacienţilor COVID-19: 80% ar fi murit oricum


Medicul Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirmă că foarte multe dintre decesele anunţate în rândul pacienţilor cu COVID-19 nu sunt cauzate de infecţia cu noul virus, ci de alte boli. Respectivele persoane ar fi murit oricum, iar virusul nu le-a grăbit cu nimic sfârşitul.

„Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din alte cauze. Urmărim zilnic raportările. 80% aveau comorbidități. Ar fi murit oricum. În apropierea morții, corupul cedează, imunitatea scade, apar tot felul de probleme. După părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice, sunt foarte mulți pacienți de care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu COVID”, a declarat Moldovan, la Antena 3.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Sănătătate Publică, 818 persoane infectate cu coronavirus au murit în România. Până astăzi, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate.

Glasul Ploieștean

Next Post

Totul despre starea de alertă în care România intră din 15 mai: cum va arăta „noul normal”

mar mai 5 , 2020
Preşedintele Iohannis a anunţat că, din data de 15 mai, România va intra într-o nouă etapă, caracterizată de o stare de alertă în care unele restricţii vor fi relaxate, dar vor intra altele în vigoare tocmai pentru că pericolul de îmbolnăvire este încă foarte mare ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Klaus […]

Citește și: