Românii au transformat marea în hazna. Concentrație uriașă de E.coli în apă. Vezi în ce stațiuni


Turiștii aflați la Eforie Nord, care folosesc marea pe post de toaletă, pun în pericol sănătatea tuturor celor aflați pe litoral. În apă au fost descoperite concentrații mari de E.coli.

Cea mai mare concentrație a bacteriei a fost descoperită la măsurătorile de săptămâna trecută în Eforie Nord. 1.305 unități în 100 de mililitri, în contextul în care ar trebui să fie 250 ca apa să fie excelentă.

O concentrație mai mare de E.coli a fost descoperită și la Mangalia, 641, asta înseamnă ca apa de îmbăiere este satisfăcătoare. La fel și la Neptun.

Unde este cea mai bună apă de îmbăiere

Acestea sunt rezultatele analizelor de săptămâna trecută, din 12 iulie. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică spun că oamenii pot intra în apă și pot înota.

Medicii recomandă părintilor să fie totuși atenti la copii, ca să nu înghită prea multă apă când se bălăcesc. Bacteriile apar în cantitate mare în mare atunci când oamenii aruncă în apă alimente alterate, scutece murdare sau chiar uită să meargă la toaletele de pe plajă.

Cea mai bună apă pentru îmbăiere, conform analizelor DSP Constanța, este în Vadu, Mamaia, Cap Aurora și Venus.

Glasul Ploieștean

Next Post

Accident cu victimă în comuna Brazi. Două autobasculante încărcate sunt implicate

mar iul. 18 , 2023
Asigurare măsuri specifice accident rutier în com. Brazi La fața locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială de stingere, o descarcerare, o ambulanță de terapie intensivă mobilă, un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. Din primele informații primite, în eveniment au fost implicate 2 autobasculante […]

Citește și: