Romario Pires, de la Cluj la Ploieşti


U Cluj i-a reziliat contractul lui Romario Pires – foto – (33 de ani), imediat după ultimul meci al anului pentru ardeleni, iar jucătorul este la un pas de a ajunge la o rivală din Superligă. Este vorba despre echipa de suflet a ploieștenilor, Petrolul Ploieşti.

U Cluj a pierdut pe terenul celor de la Sepsi, scor 1-2, în etapa a 21-a din Superligă, ultima a anului 2022. La finalul meciului, Romario Pires a fost anunţat de antrenorul Eugen Neagoe că echipa nu mai are nevoie de serviciile sale începând din această iarnă. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că jucătorul brazilian şi alţi trei coechipieri de-ai săi au fost surprinşi petrecând până la o ora târzie într-un club din Cluj-Napoca, la începutul acestei luni, înainte de meciul dintre U Cluj şi Petrolul, din Cupa României.

Romario Pires, Ely Fernandes, Dragoş Tescan şi Andrei Gorcea au fost cei patru „rebeli”. Aceştia au fost amendaţi, iar celui dintâi dintre ei, care era şi căpitanul echipei, i-a fost reziliat contractul. Rămas liber de orice fel de angajament, Romario Pires nu duce lipsă de oferte şi poate semna în perioada următoare cu una dintre fostele sale echipe din România.

Preşedintele clubului Petrolul Ploieşti, Claudiu Tudor, a confirmat faptul că gruparea prahoveană îl doreşte pe mijlocaşul dat afară de la U Cluj: „Avem fotbalişti pe listă, chiar am câţiva care mă sună să vină la Petrolul. (n.r. Romario Pires este o variantă?) Da, am discutat cu el şi mâine o vom face din nou. Nu ştiu cât de aproape este, a rămas să discutăm din nou. Este un tip care s-a asimilat cu ultima Cupă şi atunci este un tip ok pentru noi. Ca şi atitudine mi-a plăcut de el, l-am avut adversar şi în Liga 2. Am înţeles că de atunci voia să vină la noi, dar achiziţionasem alt jucător pe poziţia lui. Recunosc, aseară m-am uitat pe InStat o oră şi jumătate să văd ce a realizat în acest tur de campionat”, a declarat Claudiu Tudor.

În cazul în care negocierile s-ar oficializa, Romario Pires ar reveni la Petrolul, club unde a mai evoluat în perioada ianuarie 2013 – august 2014, până să fie cedat în Israel, la Maccabi Netanya. Alături de „Lupii Galbeni”, brazilianul a câştigat Cupa României, în 2013.

Glasul Ploieștean

Next Post

Eşti mereu în întârziere la serviciu? Trei paşi simpli care te pot ajuta să schimbi acest obicei

mie dec. 28 , 2022
Un studiu recent arată că oamenii care întârzie în mod regulat prezintă anumite tipare, printre care amânarea sarcinilor, probleme în ceea ce priveşte controlul de sine şi simptome ale deficitului de atenţie, aceste nereguli putând fi, însă, combătute prin schimbarea unor aspecte din stilul de viaţă. Înainte să scrie cartea […]

Citește și: