Unde poți mânca una dintre cele mai bune shaorma din Ploiești?


Nu zice nimeni că e bine să mănânci shaorma în fiecare zi, dar trebuie să recunoaștem că, din când în când, pofta ne mai dă câte un ghiont. Așa că dacă tot cedăm tentației, măcar să ne asigurăm că merită!
Uite unde mănânci una dintre cele mai bune shaorma din Ploiești.

Lumea o vorbește de rău, dar ceva, ceva o fi bun la ea de se găsește la toate colțurile și are atâta căutare printre mușterii! Acum, dacă e s-o spunem pe-a dreaptă, nu peste tot mănânci shaorma bună. Și e drept că nici combinațiile de ingrediente nu sunt neapărat cele mai sănătoase (deși, cu puțină atenție, ar putea fi ok și din punctul ăsta de vedere). Mai mult, sunt mulți cei care zic că varianta neaoșă de shaorma nu are nicio legătură cu forma ei originală, de-o găsești prin Orient. Ce să zic… e greu să combați toate afirmațiile astea. Chiar și așa, nu e cazul să ne dăm mai sfinți decât suntem (cel puțin între noi, gurmanzii).

Revenind la subiectul nostru, în urma emisiunii Chefi la Cuțite, unde a participat un tânăr din Ierusalim, Ahmad Daas, născut în România, crescut de la vârsta de 6 ani în Ierusalim, provenit din tată arab și mamă româncă, întors în România din dragostea față de țară, și-a deschis în Ploiești „Shaormeria Jerusalem”.

„România îmi place pentru că oamenii sunt mai calzi, mai buni. În Ierusalim situația este mai complicată pentru că oamenii s-au înrăit din cauza războilui și tot ce se întâmplă acolo.” – declara Ahmad Daas în emisiunea Chefi la Cuțite difuzată la Antena 1.

Shaormeria Jerusalem este situată în strada Trei Ierarhi, nr. 2-4, în rondul de lângă Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza. Surpriza la prima vizită a fost că insuși Ahmad Daas și fratele acestuia se ocupă de tot ceea ce înseamnă pregătitul mâncărurilor, înclusiv sosurile folosite sunt pregătite de aceștia și chiar servirea la masă.

Era o vreme când găseai câte o shaormerie la fiecare colț de stradă. Au avut un adevărat boom la un moment dat și erau mai în vogă decât sunt burgerii sau pizza. Parcă lucrurile s-au mai echilibrat între timp. Unele shaormerii de mare renume au început să mai dea chix, altele au dispărut și au apărut altele noi. Cert e că în mai fiecare oraș există câteva locuri unde se știe că mănânci cea mai bună shaorma.

După un scurt tur vizual pe meniul de la Jerusalem am comandat o porție de Burger Pui – Curcan și o porție de Burger Vită – Berbec, dar și o Shaorma Roll Pui – Curcan, ca să ajungă la toată familia.

Având în vedere că nu există shaormerii în Ploiești pe care să nu le fi încercat, pot spune că la Jerusalem se mănâncă una dintre cele mai bune shaorma din oraș. Este pregătită ca în orient, ierburile și condimentele folosite, dar și lipsa sosurilor în abundență, precum și a cartofilor prăjiți pe care îi primești separat, îți dă senzația te afli într-o țară arabă.

În încheiere o să adaug video-ul cu Ahmad Daas, administratorul shaormeriei Jerusalem care a trecut în etapa următoare în cadrul emisiunii Chefi la Cuțite.

Glasul Ploieștean

Next Post

Probe ale sistemului local de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență

mar oct. 18 , 2022
Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că se vor desfășura activități pentru modernizarea și verificarea sistemului local de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență, în perioada 18.10–04.11.2022. Activitățile respective implică acționarea individuală a sirenelor de alarmare a populației, pentru intervale scurte de timp (câteva secunde) și se desfășoară […]

Citește și: