VIDEO: Marcel Ciolacu, desemnat oficial premier de Klaus Iohannis. Este al patrulea prim-ministru PSD numit de actualul președinte


Marcel Ciolacu a fost desemnat marți premier de președintele Klaus Iohannis, fiind al patrulea premier PSD numit de actualul președinte în timpul celor două mandate la Cotroceni.

Din 2014 încoace, Iohannis și-a pus semnătura pe numirea la șefia Palatului Victoria a pesediștilor Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noul premier făcând un elogiu al Coaliției PSD-PNL.

Coaliția de guvernare a decis să funcționeze pe un model nou pentru România: schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa în continuare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”, a spus seful statului.

La rândul său, premierul desemnat Marcel Ciolacu a promis ca noul guvern să fie investit rapid de parlament, dând joi ca termen pentru depunerea jurământului la Cotroceni.

Îmi doresc ca guvernul condus de mine să fie despre economie și reformă”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu este președinte al PSD din august 2020, când a fost ales după Vioricăi Dăncilă, fost premier și succesor al lui Liviu Dragnea la șefia partidului.

Marcel Ciolacu a redevenit președinte al Camerei Deputaților în noiembrie 2021, odată cu alinanța la guvernare a PSD-PNL-UDMR. El mai deținuse acest post în 2019 până la venirea la putere a PNL.

Glasul Ploieștean

Next Post

Miniştrii din Guvernul Ciolacu, audiaţi în comisiile din Parlament. Lista completă a miniştrilor

mie iun. 14 , 2023
Guvernul Marcel Ciolacu intră de astăzi în linie dreaptă pentru învestire. La ora 10 încep procedurile! Miniștrii propusi vor fi audiați în comisiile de specialitate din Parlament. Cei 18 miniștri vor veni, rând pe rând, să prezinte proiectele pe care le au în programul de guvernare. Astăzi vor avea loc […]

Citește și: