Soluţia guvernanţilor pentru scăderea preţului carburanţilor. Liderii Coaliţiei au ajuns la un consens

1

Acciza la carburanţi va fi redusă. Este soluţia decisă marţi în şedinţa Coaliţiei de Guvernare, conform unor surse politice. Scopul este scăderea prețului la pompă pentru combustibili.

Acciza la carburanţi va fi redusă. Aceasta este soluţia guvernanţilor pentru scăderea preţului carburanţilor. Decizia ar fi fost luată în şedinţa Coaliţiei PSD – PNL – UDMR.

PSD a propus ca acciza să fie redusă la jumătate. Acest lucru ar însemna o reducere de 1.2 lei per litru.

„Am cerut ministrului de Finanţe o simulare despre ce înseamnă acciza la carburant şi cât este componentă din preţ. A ajuns la 7 lei la motorină, mi se pare un preţ deja ca efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenţie, pe o perioadă limitată, a înjumătăţirii accizei, ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei”, declara Marcel Ciolacu, săptămâna trecut.

Liderul PNL Florin Cîțu a afirmat că este de acord cu o reducere a accizei pentru carburanţi, dar numai dacă estimările pozitive ale ministrului de Finanţe se adeveresc. În caz contrar, liberalii consideră că Adrian Câciu ar trebui să demisioneze.

Glasul Ploieștean

One thought on “Soluţia guvernanţilor pentru scăderea preţului carburanţilor. Liderii Coaliţiei au ajuns la un consens

Comments are closed.

Next Post

Germania a suspendat autorizarea gazoductului Nord Stream 2

mar feb. 22 , 2022
Germania a suspendat autorizarea gazoductului Nord Stream 2, cancelarul Olaf Scholz declarând marți că procesul de certificare a acestuia nu poate continua date fiind ultimele acțiuni ale Rusiei, relatează agențiile AFP și Reuters. „Trebuie să reevaluăm această situație, mai ales în ceea ce privește Nord Stream 2”, a declarat cancelarul […]

Citește și: