A îndrăznit să închidă marile magazine, iar acum șeful ANPC este chemat la ordine: ambsadorul Franței s-a sesizat/SURSE


În ultimele două săptămâni, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a verificat și a propus închiderea pentru mai multe supermarketuri aparținând unor multinaționale precum Carrfour sau Auchan.

Acțiunea a fost condusă de vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, cel care are delegate toate atribuțiile din partea președintelui ANPC.

Sursele noastre ne-au precizat că Mihai Culeafă a fost chemat, de la ora 13.00, la o întâlnire la Ministerul Economiei cu ambasadorul Franței.

Se pare că această întâlnire după ce marile magazine cu filiale și în România s-au plâns companiilor din țările de origine că au probleme cu autoritățile din România.

Nereguli grave găsite în marile supermarketuri

În cazul Carrefour, inspectorii OPC au găsit carne expirată, dar și mâncare gătită ținută în condiții improprii. Pentru două dintre magazinele Carrefour a fost propusă închiderea pentru următoarele șase luni.

Inspectorii ANPC au verificat 14 magazine Carrefour, la care au fost constatate abateri pentru care au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 301.000 lei, fiind propusă măsura închiderii temporare până la 6 luni a două magazine.

Conform autorității, au fost retrase temporar de la vânzare 209 kg de produse alimentare în valoare de 3.798 de lei, au fost retrase definitiv 1.423 kg de produse alimentare în valoare de 28.875 lei și s-a solicitat remedierea deficiențelor și începerea procedurilor de autorizare pentru mașinile de produs gheață, relatează Mediafax.

De asemenea, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a propus închiderea a patru unităţi Auchan din Bucureşti – magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni – pe o perioadă de cel mult şase luni, în urma abaterilor importante descoperite în urma unor controale desfăşurate luni, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, controalele întreprinse de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) din Regiunea Bucureşti-Ilfov – coordonate de vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă, directorul general al ANPC, Paul Anghel, şi comisarul şef al CRPC Bucureşti-Ilfov, Ionuţ Voevozeanu – în zonele alimentare ale magazinelor din marile lanţuri de hipermarketuri au continuat. Astfel, în data de 1 noiembrie 2021, au fost efectuate verificări ale modului în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, la patru puncte de lucru din Capitală ale Auchan România (magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni).

În urma controlului, au fost înregistrate abateri importante, care au dus la amenzi contravenţionale în valoare totală de 102.000 lei şi dispunerea unor măsuri complementare importante, printre care oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele patru magazine şi propunerea de închidere pe o durată de cel mult 6 luni a tuturor celor patru unităţi.

preluare: stiripesurse.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Inspectorii OPC Prahova au amendat 7 magazine Profi, Penny, Lidl și Carrefour din Ploiești

joi nov. 4 , 2021
În ultimele zile, ANPC a derulat o amplă acțiune de control ale supermarketurilor din Ploiești. Potrivit unui comunicat oficial, au fost controlate 7 magazine aparținând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale […]

Citește și: